Piyasalarda Bugün - Son Dakika
Finans

Piyasalarda Bugün

Piyasalarda Bugün

Piyasalarda yeni günde toparlanma çabası dikkat çekiyor. Gözler Merkez`de olacak...

26.07.2012 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Piyasalarda yeni günde toparlanma çabası dikkat çekiyor. Dün gelen haberlerin etkisi hala hissedilirken içerde gündem TCMB'nin enflasyon raporu olacak.

Piyasalarda geçtiğimiz haftanın sonundan itibaren baş gösteren satış dün gelen haberler ile duraklmaya başladı.

Bu harekettin temeline oturan yine spekülatif haberleri. Merkez bankalarının gelecek hafta önemli adımlar atacağına dair beklentiler artıyor. Gelen haberlere göre FED, ECB ve BoE gelecek farklı yollardan piyasaya likidite sağlayacağı yönünde gelen haberlerin etkisi gözleniyor.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Dün günün seyrini tersine çeviren, Avusturya Merkez Bankası Başkanı Nowotny'nin ESM'in bankacılık lisansı alabilmesi için görüşmeler yaptığını açıklaması ile İspanyol ve İtalyan tahvil faizlerinde stresinde boşaldığı görüldü. İspanya'da dün yüzde 7.70'lere kadar gelen 10 yıllık tahvil faizi yüzde 7.28'lere kadar gevşedi.

Almanya'dan gelen IFO güven endeksinin kötü gelmesi Alman ekonomisine dair endişelerin artmasına neden olurken İngiltere'den gelen daralma yine olumsuz algıyı güçlendirdi. Buna karşılık haberlerin etkisi ile Avrupa günü kapatırken ABD gelen bilançolar ile karışık başlangıç yaptı.

ABD'de Apple bilançosu ve yeni konut satışlarının kötü gelmesi ile karışık başlayan endeksler gün sonunda Dow yukarıda kapattı. ABD'de New York borsasında endeksler günü karışık bir seyirde tamamladı. Dow Jones Endeksi kapanışta bir önceki güne göre 58.73 puan veya yüzde 0.47 artışla 12.411,23 puandan günü tamamlarken, Nasdaq 8.75 puan veya yüzde 0.31 düşüşle 2.854,24 puana, S&P 0.42 puan veya yüzde 0.03 düşüşle 1.337,89 puana geldi.

Asya'da geri dönüş güçlendi. MSCI Asya Pasifik 0.4 yukarıda. Asya'da endeksler bu sabah genelde yatay seyrediyor.

Global ekonomiye yönelik endişeler ve Avro Bölgesi'nde sorunların devam etmesi nedeniyle piyasaların yeni güne karışık bir seyir ile başlamaları bekleniyor. Cantor Index, FTSE 100'ün 3 puan düşüş ile, Dax ve Cac-40'ın ise 3 puan artıda açılacağını tahmin ediyor. ABD vadeli endeksleri ile düşüş yaşıyor. Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0.09 düşüş ile 12626, S&P 500 Endeksi ise yüzde 0.13 kayıpla 1333.25 puandan işlem görüyor.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Parite 12140'lara gevşerken dolar TL 1.8218, euro TL 2.2135, sepet kur yeni günde 2.0183 seviyesinde.

Petrol ve bakır % 0.6 geriledi. Altın hafif ekside ancak halen 1600 doların üzerinde.

ABD gündeminde bugün Haziran ayı dayanıklı mal siparişleri, bekleyen konut satışlar ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları verileri açıklanacak. Bilançolar tarafında 3M, Dow Chemical, ExxonMobil ve Starbucks'ın sonuçları bekleniyor.

İçeride ise bugün saat 10.00'da TCMB enflasyon raporu açıklanacak.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Piyasalarda Bugün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement