Piyasalarda 'Ekim' Kasveti - Son Dakika
Finans

Piyasalarda 'Ekim' Kasveti

Piyasalarda \'Ekim\' Kasveti

Piyasalar yeni aya neden korkuyla başlıyor?

01.10.2012 09:45

Piyasalar yeni aya korku ile başlıyor. Yılın son çeyreğine girilirken gelecek bilançoların piyasaları aşağı çekmesi endişesi hakim.

Üçüncü çeyreği kapatan piyasalarda Ekim sıkıntısı başladı. Yılın son çeyreğine girilirken gelecek bilanço rakamları piyasaları geriyor. Son gelen aracı kurum raporları da bu korkuları destekliyor.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

PİYASALARDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Geçtiğimiz ay Fedex, Caterpillar gibi önemli şirketlerden bilanço rakamlarına dair beklentilerin aşağı çekilmesi son çeyrek için piyasalar çok iyi bir tablo çizilmesinin önüne geçiyor. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde de spor giyim devi Nike'da Çin'de yavaşlama nedeniyle ekonomik beklentilerini aşağı çektiklerini duyurdu.

Yeni haftada gelecek olan yeni datalar açıklanacak raporlar Ekim için gerilimi arttırıyor. Geçtiğimiz ay merkez bankalarının arka araya açıkladıkları piyasaları rahatlatması beklenen parasal genişleme açıklamaları çabuk etkisini yitirdiği için yeni ay biraz daha korumasız olarak başlıyor.

Sürpriz bir şekilde iyi geçen üçüncü çeyrekte alınanların geri verilmesi gündemde. ABD hisselerinde çeyreklik bazda 2010'dan beri en iyi performansı sergileyen endekslerde DOW çeyrekli bazda yüzde 4.32 değer kazanırken S&P 500 tarafında yüzde 5.76'lık yukarı yönlü hareket gerçekleşti.

ABD tarafında Pazartesi günü FED Başkanı Ben Bernanke'nin konuşması takip edilirken ECB, İngiltere Merkez Bankası, ve Japonya Merkez bankaları yeni haftada önemli olacak.

Yeni haftanın radarında ilk etapta ISM imalat verileri yer alacak. Sektörel bazda zayıflığı ortaya koyacak olan verileri, Cuma günü gelecek olan istihdam rakamları da yakından takip edilecek. İstihdam tarafında seçimler öncesinde gelecek son data olması da önemini bir kat daha arttırıyor.

İmalat tarafında haftasonu Çin'den gelen 11'inci ayda da yavaşlamayı gösteren data yeni haftada yine Çin için büyüme korkularını beraberinde getirecek. Geçtiğimiz hafta sanayi şirketlerinin karlılığını azalması haberleri sonrasında Çin Merkez Bankası'ndan yeni bir destek geleceği yönlü spekülasyonların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği takip edilecek.

Yeni haftanın takip alanı içinde İspanya'da yer alacak. Geçtiğimiz hafta 2013 bütçe ve reform planının açıklayan ülkede yeni hafta inceleme sürecini bitiren Moody's'in kararı önemli olacak. Geçtiğimiz hafta ülkenin notunu düşüren Egan-Jones'dan sonra yeni bir kararının gelip gelemeyeceği merak konusu.

İçeride ise yeni ayın ilk haftasında enflasyon rakamları önem taşıyor. İhracat tarafında gelecek rakamlar da takipte olacak.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Piyasalarda 'Ekim' Kasveti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement