4 Engelli Kardeşe Bir Akülü Sandalye - Son Dakika
Genel

4 Engelli Kardeşe Bir Akülü Sandalye

4 engelli kardeşe bir akülü sandalye Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Suriyeli Al Kanatri ailesinin 4 ferdi küçük yaşlarda geçirdikleri hastalıkla el ve ayaklarında meydana gelen fiziksel bozulma nedeniyle ellerini kullanamıyor, ayakta durmada ve yürümede zorluk çekiyorlar Bir akülü...

04.05.2017 17:12

4 engelli kardeşe bir akülü sandalye

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Suriyeli Al Kanatri ailesinin 4 ferdi küçük yaşlarda geçirdikleri hastalıkla el ve ayaklarında meydana gelen fiziksel bozulma nedeniyle ellerini kullanamıyor, ayakta durmada ve yürümede zorluk çekiyorlar

Bir akülü sandalyeyi ortak kullanmak zorunda kalan 4 kardeş yardım bekliyor

HATAY - Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Suriyeli Al Kanatri ailesinin 4 ferdi küçük yaşlarda geçirdikleri hastalıkla el ve ayaklarında meydana gelen fiziksel bozulma nedeniyle ellerini kullanamıyor, ayakta durmada ve yürümede zorluk çekiyorlar. Bir akülü sandalyeyi ortak kullanmak zorunda kalan 4 kardeş yardım bekliyor.

Suriye'nin İdlib ilinden gelerek Türkiye'de yaşamlarına devam eden Al Kanatri ailesinin biri kız 4 çocuğu el ayaklarını kullanamadıkları gibi ancak başkalarının yardımı ile hareket edebiliyor.

Reyhanlı'da oturdukları evde yaşam mücadelesi veren Al Kanatri ailesinin ferdi 22 yaşındaki Burhan Al Kanatri, doğuştan 1 ya da 2 yıl sonra el ve ayaklarındaki eğrilikten dolayı normal insan gibi davranamadıklarını, hayırseverlerin verdiği akülü sandalyeyi de 4 kişi kullanarak gezebildiklerini söyledi. Kanatri, "Bazen gezmeye veya bir alışverişe çıkmak zorunda kaldığımız da oluyor. Hayırseverler tarafından verilen bir akülü sandalyemiz var. Bunu ablamız Rabia ve 10 yaşındaki kardeşim Mehmet Diyap ile dördümüz ortaklaşa kullanıyoruz. Savaş nedeniyle Türkiye'ye geldik. Bize bakan yaşlı bir annemiz var, o da belinden hasta. Küçük yaşlarda fizik tedavisi yapılmış. Hayırseverlerin bizlere yardım eli uzatmasını istiyoruz. Halen başkalarının verdiği yardımlarla yaşantımızı sürdürüyoruz" dedi.

Ailenin en büyüğü 24 yaşındaki Lokman Al Kanatri, doğumdan 1,5 yıl sonra el ve ayaklarının eğrildiğini ve normal insanlar gibi kullanamadıklarını söyledi. Küçük yaşlarda fizik tedavi uygulanmasına rağmen normale dönemediklerini anlatan Al Kanatri, "Annem ve babam akraba değil, ancak biz dört kardeşiz hepimizde aynı hastalık var. Ellerimiz ve ayaklarımız normal insanlar gibi değil. Günlük yaşantımızda zorluk çekiyoruz. Yürüyemiyoruz, ellerimizi kullanamıyoruz. Ancak dizlerimizin üzerinde yada başkalarının desteği ile hareket edebiliyoruz" dedi.

(ECV-

4 Engelli Kardeşe Bir Akülü Sandalye
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 4 Engelli Kardeşe Bir Akülü Sandalye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement