Kaçakçılar İlginç Yöntemlere Başvuruyor - Son Dakika
Genel

Kaçakçılar İlginç Yöntemlere Başvuruyor

Kaçakçılar ilginç yöntemlere başvuruyor Tabut içerisine yerleştirilmiş uyuşturucu madde ele geçirildiANKARA - Türkiye'nin sınır kapılarında akıl almaz kaçakçılık yöntemleri yaşanmaya başladı.

15.11.2017 17:29

Kaçakçılar ilginç yöntemlere başvuruyor

Tabut içerisine yerleştirilmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

ANKARA - Türkiye'nin sınır kapılarında akıl almaz kaçakçılık yöntemleri yaşanmaya başladı. Gümrük memurlarını şaşırtan en ilginç olay ise, tabutun içerisinde yerleştirilen uyuşturucu maddenin bulunması oldu.

Türkiye'nin sınır kapılarında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, sınır kapılarında 24 saat esasına dayalı kontrol ve denetimlerine devam ediyorlar.

Yapılan teknik ve fiziki denetim sonucunda kaçakçıların korkulu rüyası haline gelen sınır kapılarında ortaya çıkarılan kaçakçılık yöntemleri, gümrük memurlarını bile şaşırtmaya devam ediyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Can Yıldız, Kaçakçıların etleri vücutlarına sararak Türkiye'ye getirdikleri olduğunu aktardı. Yıldız, "Kaçak eşya araç içerisinde saklı olarak gelebileceği gibi veya yolcunun üzerinde de gelebiliyor. Kaçakçılıktaki mücadelede etkinliğimizi artırdıkça ilginç yaratıcı kaçakçılık yöntemleriyle karşımıza çıkabiliyorlar. Et kaçakçılığında bu yöntemlerden biridir. Yolcuların valizleri x-raydan kontrol edilerek geçilir. Şüpheli bir durum varsa orda müdahale edilir. Kişi üzerinde gizli saklı eşya ise memurumuzun bilgi ve tecrübesi ile bazı tespitlerimiz oluyor. Memurlarımız bu konu da eğitim aldıkları için ve önlerinden günde yüzlerce yolcu geçtiği için bizlerin kolay tespit edemeyeceğimiz ipuçlarını yakalamakta uzmanlardır. Et konusu da bu şekilde tespit edildi. Vücuduna önlü arkalı sarabildiği kadar getirebilir ama günde birkaç defa giriş çıkış yaptığında bu miktar artabilecektir" dedi.

Sınır kapılarında ilginç yönetmelerinde görüldüğünü anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Kaçakçılıkta ilginç yöntemlerle karşılaşabiliyoruz. Tabut içerisinde uyuşturucu kaçakçılığı karşımıza çıktı. Yine tabut içerisinde peruk kaçakçılığını yakaladık. Tabutun mahremiyetinden dolayı kontrol edilemeyeceği düşüncesiyle denenen bir yöntem oldu. Protez bacak içerisinde tütün kaçırmaya çalışan bir yolcumuz oldu. Direksiyon simidi içerisinde silah sokmaya çalışan. Torpido gözünde köpekleri sokmaya çalışan oldu. Teknik kapasitemiz bunları ortaya çıkarma da yeterli olduğu için başarısız oluyorlar."

Kaçakçılar İlginç Yöntemlere Başvuruyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Kaçakçılar İlginç Yöntemlere Başvuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement