Üniversite Adayları Lys'de Ter Döktü - Son Dakika
Genel

Üniversite Adayları Lys'de Ter Döktü

Üniversite adayları LYS'de ter döktü LYS'nin ilk oturumu kolay geçtiESKİŞEHİR - Üniversite adaylarının girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı'nın ilk oturumu olan LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı sona ererken, öğrenciler soruların kolay olduğunu, zorlanmadıklarını söyledi.

10.06.2017 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversite adayları LYS'de ter döktü

LYS'nin ilk oturumu kolay geçti

ESKİŞEHİR - Üniversite adaylarının girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı'nın ilk oturumu olan LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı sona ererken, öğrenciler soruların kolay olduğunu, zorlanmadıklarını söyledi.

Üniversite adayları, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın ardından ikinci aşama olan LYS Sınavların ilk oturumu olan LYS-4'e girdi. YGS sınavında ilk olarak gerçekleşen 15 dakika uygulaması LYS'de de devam edince sınava geç gelen bazı adaylar salona giremedi. Sabah saatlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesine gelen üniversite adayları, heyecanlı dakikalar yaşadı. Adaylar sınavda ter dökerken, kendilerini yalnız bırakmayan başta anne ve babalar olmak üzere okul bahçelerinde bekleyerek yakınlarına destek oldu. Sınavın ardından dışarı çıkan üniversite adayları, soruların kolay olduğunu ve sınavda zorlanmadıklarını söyledi. Sınava giren mezun öğrencilerden Özlem Mercan, kolay ve herkesin yapabileceği bir sınav olduğunu, Psikolojik Danışma ve Rehberlik okumak istediğini belirtti. Felsefe sorularında biraz zorlandığını belirten öğrencilerden Furkan Atıcı, diğer derslerin soruları iyi geçtiğini ifade etti. Sınavının iyi geçtiğini, soruların kolay olduğunu vurgulayan Göktuğ Tabak ise, "Coğrafya soruları biraz zorladı ama genel olarak kolaydı. Hedefim Ege Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği, inşallah amacıma ulaşırım" dedi.

LYS maratonu saat 10.00'da LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı ile başladı. Sınav tek oturumda uygulanarak, 135 dakika sürdü. LYS-4'te adaylara, Tarih, Coğrafya, Felsefe Grubu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorular yöneltildi.

Matematik Sınavı ise, 11 Haziran (Pazar), saat 10: 00'da yapılacak.

Üniversite Adayları Lys\'de Ter Döktü
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Üniversite Adayları Lys'de Ter Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement