Yüksek Faturaya Kızıp Elektrik Üretti - Son Dakika
Genel

Yüksek Faturaya Kızıp Elektrik Üretti

Yüksek faturaya kızıp elektrik üretti 3 katlı evinin ve atölyesinin elektrik ihtiyacını kendisi üretiyorADIYAMAN - Adıyaman'da, bir vatandaş kendisine yüksek gelen elektrik faturalarına kızarak yeni yaptığı 3 katlı evini ve atölyesinin ihtiyacını karşılayabilecek güneş enerjisiyle elektrik...

07.03.2017 10:29

Yüksek faturaya kızıp elektrik üretti

3 katlı evinin ve atölyesinin elektrik ihtiyacını kendisi üretiyor

ADIYAMAN - Adıyaman'da, bir vatandaş kendisine yüksek gelen elektrik faturalarına kızarak yeni yaptığı 3 katlı evini ve atölyesinin ihtiyacını karşılayabilecek güneş enerjisiyle elektrik üretmeye başladı.

Uzun yıllardır esnaflık yapan İbrahim Ekinci, kendisine sürekli yüksek gelen elektrik ve doğal gaz faturalarına kızarak yeni yaptırdığı 3 katlı evin çatısına güneş panelleri koyarak kendi elektriğini üretmeye başladı. Güneş enerjisiyle kendi elektriğini kendisi üreten Ekinci, ikamet ettiği 3 katlı evin ve evin bodrum kısmında bulunan atölyesinin elektrik ihtiyacını karşıladı.

Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, ütü, televizyon, aydınlatma, ısıtma ve soğutma istemleri gibi benzeri elektrik aletlerini rahatlıkla kullana bilen Ekinci, aynı zamanda atölyesinde bulunan kaynak makinesi, demir doğrama makinesi, boya makinesi, sayaç dikim makinesini rahatlıkla kullanıyor.

Kendi ürettiği elektriği zaman zaman tarımsal sulamada da kullanan Ekinci, güneş enerjisi ile elektrik üretmeyi herkese tavsiye ettiğini söyledi.

Güneş enerjisi ile aylık 800 TL ile bin TL gibi bir elektrik faturasından kurtulduğunu ve elektrik ile doğal gaz gibi bir fatura derdinin olmadığını söyleyen Ekinci, güneş ve rüzgar enerjisinin Türkiye'de daha çok kullanılması gerektiğini vurguladı.

Ev ve atölyenin elektrik ihtiyacını kendisinin ürettiği elektrikle karşılamasından dolayı elektrik ile doğal gaz aboneliğinin olmadığını söyleyen İbrahim Ekinci, " Biz kendi elektriğimizi üretiyoruz. Elektriğimiz bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Biz faturalardan oldukça bıktık ve ondan dolayı da böyle bir çözüm ürettik. Solar panelleri hem kendi elektrik ihtiyacımızı hem de çatı vazifesi gördü. Ben bu sistemi herkese tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yüksek Faturaya Kızıp Elektrik Üretti
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Yüksek Faturaya Kızıp Elektrik Üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement