1 Mayıs'ta MHP'li Başkan Sürprizi - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs'ta MHP'li Başkan Sürprizi

1 Mayıs\'ta MHP\'li Başkan Sürprizi

Balıkesir'deki Kuvayi Milliye Meydanı'nda kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün sürpriz ismi Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok oldu.

01.05.2013 17:06

Balıkesir'deki Kuvayi Milliye Meydanı'nda kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün sürpriz ismi Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok oldu. MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın ile meydana gelen Başkan Ok, Kamu-Sen İl Temsilciliği döneminde de benzeri etkinliklere katıldığını belirterek, tüm emekçilerin bayramını kutladı.

Türk-İş Balıkesir Temsilciliği'nin organize ettiği kutlamaya işçi sendikalarının yanı sıra KESK'e bağlı sendikalar, TMMOB, Tabip Odası, Eğitim-İş, CHP, İşçi Partisi, Emek Partisi, ÖDP, BDP ve sivil toplum örgütleri katıldı. Eşcinseller de gökkuşağı rengindeki bayraklarla alana gelip, halaylar çekerek sloganlar attı. Daha önce 1 Mayıs kutlamalarına katılmayan Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın ile bu yılki kutlamalara katıldı. Başkan Ok, tüm işçilerin bayramını kutladığını belirterek, Nazım Hikmet'in sözlerini yazdığı, "Güzel günler göreceğiz" şarkısına eşlik etti.

DHF GERGİNLİĞİ

Bu arada, etkinliğe katılanlar, Belediye Başkanı İsmail Ok da dahil olmak üzere, polis tarafından arandı. Saygı duruşu ardından Demokratik Halklar Federasyonu (DHF) bayrağı taşıyan bir grup üniversite öğrencisinin slogan atıp, halay çekmeye başlaması Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi bazı kişilerin tepkisini çekti. Tartışmalar diğer grup ve polisin devreye girmesiyle büyümeden önlendi. Kutlamada Türk bayraklarının fazlalığı dikkat çekti. Harb-İş Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Ahmet Demirer konuşmasında, "Biz sosyal adalet, eşitlik ve refah istiyoruz. Özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik bir yasa ve anayasa istiyoruz. Tüm çalışanlar için insan onuruna yaraşır yaşama koşulları ve sendikal haklar istiyoruz" dedi.

Eylemde sendikalı oldukları için işten atılan ve 674 gündür eylemde olan TEKSİF işçileri de kürsüye çıkıp kamuoyundan destek istedi. Alanı dolduran 3 bine yakın kişinin 1 Mayıs kutlamaları, yerel sanatçıların seslendirdiği türkülerle renklendi. İşçiler halaylar çekip şarkılara eşlik etti.

HD,CY(AÖ/İD) - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs'ta MHP'li Başkan Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement