1. Uluslararası Ramazan Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

1. Uluslararası Ramazan Sempozyumu Sona Erdi

1. Uluslararası Ramazan Sempozyumu Sona Erdi

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen '1. Uluslararası Ramazan Sempozyumu', sona erdi. Sempozyum, 3 gün boyunca yoğun ilgi gördü.

17.07.2012 09:46

Ümraniye Belediyesi, önemli bir uluslar arası organizasyona daha imza attı. Belediye tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen '1. Uluslararası Ramazan Sempozyumu/Çok Boyutlu Bir Fenomen olarak Oruç ve Ötesi' adını taşıyan etkinlik, sona erdi. Haliç Kongre Merkezi'nde çok sayıda davetlinin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen kongreye Türkiye ve Dünyanın önde gelen bazı bilim adamları katılarak, çeşitli boyutlarıyla Ramazan ayını ele aldı. Sempozyum boyunca medya ve katılımcıların ilgisi ise oldukça yoğun oldu.

BAŞKAN HASAN CAN: TEBLİĞLER KİTAPLAŞTIRILACAK

Kongrede konuşan çeşitli ülke ve üniversitelerden akademisyenler Ramazan ve Oruç başlıklarında tebliğler sundu. 1. Uluslararası Ramazan Sempozyumu kapanış töreninde akademisyenlerle buluştu yemekte konuşan

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, bu sempozyuma imza attıklarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Ümraniye Belediyesi olarak bugüne kadar düzenledikleri çok sayıda uluslararası etkinlikle farklı coğrafyalardan önemli katılımcıları Türkiye'de bir araya getirdiklerini söyleyen Başkan Hasan Can, sempozyuma katılan herkese teşekkür ederek katılımcılara belediyemizin daha önce düzenlemiş olduğu sempozyum kitaplarının olduğu bir seti ve Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme kurslarında yapılan fular ve kravat hediye etti. Üç gün boyunca süren sempozyumda sunulan her biri birbirinden kıymetli tebliğleri de kitaplaştırarak ilgililerin istifadesine sunacaklarını da sözlerine ekledi.

1. Uluslararası Ramazan Sempozyumu'nda üç gün boyunca süren oturumlarda çok sayıda tebliğler sunuldu. Cuma günü açılışı yapılan sempozyumda başkanlığını Yard. Doç. Dr. İrvin Cemil Schick'in yaptığı oturum Dr. Mustafa Özel, Prof. Dr. Mahmut Mutman ve Prof. Dr. İsmail Kara'nın tebliğleriyle başladı. Ramazanın Ekonomik Politiği, Zaman, Beden ve Gündelik Hayat ve İstanbul'a Mahsus Bir Gelenek Olarak Mahyanın Siyasi ve Kültürel Anlamı konusunda tebliğler sunuldu.

Sempozyumun ikinci günü yedi oturumda Osmanlı Sarayında Ramazan Sohbetleri, Osmanlı Hattatlarının Ramazanı, Hazreti Peygamber Devrinde Oruç ve Ramazan Orucu, Kurani Anlatıda Ramazan ve Oruç, Osmanlı Tunus'unda Ramazan, Dinler Tarihi Perspektifinden Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam'da Orucun Anlam ve Önemi vb. konularda akademisyenler tarafından tebliğler sunuldu. Ramazan Sempozyumunun son gününde yapılan oturumlarda ise Mesnevi Şairlerinin Penceresinden Oruca Bakmak, Bir İsveç Geneleği olarak Ramazan, Yurtdışında Ramazanın Sosyolojik Boyutu, Tunus'ta Ramazan'ın Sosyal, kültürel ve dini Tezahürleri, Kuzey Afrika ve Mağrip'de Ramazan, Anadolu'nun Bazı Yörelerinde Ramazan gelenekleri gibi konularda çok sayıda tebliğler sunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 1. Uluslararası Ramazan Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement