100. Yılında Çanakkale Müzesi Gölbaşı'nda - Son Dakika
Güncel

100. Yılında Çanakkale Müzesi Gölbaşı'nda

100. Yılında Çanakkale Müzesi Gölbaşı\'nda

Gölbaşı Belediyesi, Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale Savaşı malzemeleri gezici müzesini Gölbaşı'na getirdi.

09.06.2015 12:04

Gölbaşı Belediyesi'nin katkıları ile, Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde, Gaziler Vakfı Çanakkale 1915 Savaşı malzemeleri gezici müzesi 5 gün boyunca Gölbaşı Belediyesi Alparslan Türkeş Kültür Sarayında ziyarete açıldı. Müze 9 Haziran - 13 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Müze Açıldı

Gaziler Vakfı Çanakkale 1915 Savaş malzemeleri gezici müzesi için düzenlenen açılış programına Gölbaşı Belediyesi Başkan Vekili Behsat Aydemir, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Bürokratlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış öncesi Gölbaşı Belediyesi Meclis Üyesi Murat Bey Balta, öğrencilere Çanakkale savaşları ve Çanakkale müzesi hakkında kısa bilgiler verdi. Protokol hep birlikte müzenin kurdelesini keserek, ziyarete açtılar.

Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Behsat Aydemir, Çanakkale'ye gidemeyen vatandaşımız için müzenin açılmasının iyi bir fırsat olduğunu belirterek; "İlçe vatandaşlarımız ve gençlerimize Çanakkale Destanından kalan materyalleri inceleyerek Türk Milletinin nasıl bir durumda zaferi kazandığını göstermek istedik. Atalarımızın kanlarıyla sulandığı bu vatanımıza, hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

Müze 13 Haziran tarihine kadar açık olup 09.00 ila 18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Müzede 1000'e yakın savaş malzemesi sergilenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 100. Yılında Çanakkale Müzesi Gölbaşı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement