11 Yıl Kaçan Cinayet Sanığına İyi Hal İndirimi - Son Dakika
Güncel

11 Yıl Kaçan Cinayet Sanığına İyi Hal İndirimi

11 Yıl Kaçan Cinayet Sanığına İyi Hal İndirimi

Adana'da bir kişiyi "kan gütme saikiyle" öldürdüğü ileri sürülen ve 11 yıl kaçtıktan sonra yakalanan sanığa, "tahrik ve iyi hal" indiriminden faydalandırılarak 15 yıl hapis cezası verildi.

15.01.2014 13:54

Adana'da bir kişiyi "kan gütme saikiyle" öldürdüğü ileri sürülen ve 11 yıl kaçtıktan sonra yakalanan sanığa, "tahrik ve iyi hal" indiriminden faydalandırılarak 15 yıl hapis cezası verildi.

Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde, seyyar satıcı Erdal T.'nin kardeşi Ferhat T., 1990'da öldürüldü. Erdal T., kardeşinin öldürülmesinden sorumlu tuttuğu Kadir Karaca'yı (43) büyükbaş hayvan taşıdığı kamyonet içerisinde 4 Kasım 2001'de pompalı tüfekle öldürdükten sonra kaçtı.

Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde Erdal T., kardeşi ve babası hakkında, 'kan saikiyle adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı. 11 yıldır kaçan katil zanlısının, Antalya'nın Kepez ilçesinde diğer kardeşinin kimliğiyle tekstil işiyle uğraştığı saptandı. Adana Cinayet Bürosu polisleri, 2013'ün Nisan ayında şahsı işyerinde yakaladı. Karşısında polisleri görünce şok olan ve üzerinden 11 bin 500 lira para çıkan Erdal T., "Ben iş adamıyım. Rusça, Türkçe, İngilizce ve Kürtçe'nin kardeşi Zazacayı biliyorum. 11 yıldır kaçıyordum. Türkiye'nin her yerinde yedirdim, Adana yemedi. Kandıramadım. Bu Adana polislerine helal olsun" dedi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan Erdal T., cinayeti kan davası yüzünden işlemediğini iddia etti. Kadir Karaca'nın kamyonetiyle motosikletine çarptığını belirten sanık, "Sinirlendim, 'kör müsün?' dedim. Bana, 'vay sen misin bana kör diyen' diyerek saldırdı. Yere düştüm, beni dövdü. Ben de tabureyi fırlatıp kafasından yaraladım. Beni araştırmaya başlamış. Kaçmaya çalıştım. Olay günü karşılaştık. Ekmek sattığım bisikletin zinciri çıktı. Bacağımdan özürlü olduğum için kaçamadım. Tüfekle, 'yeter' diye bağırıp ateş ettim. Öldürmeseydim, kurtulamazdım. Kaçamadığım için katil oldum. 21 yaşında hayatım zindan oldu" dedi.

Mahkeme heyeti, Erdal T.'nin, 'kan gütme saikiyle' değil 'kasten adam öldürme' suçunu işlediğine karar verip, müebbet hapse mahkum etti. Cinayeti tahrik altında işlediği ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle, cezası 15 yıla indirildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 11 Yıl Kaçan Cinayet Sanığına İyi Hal İndirimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement