120 Okulda Yazar-Öğrenci Buluşması - Son Dakika
Güncel

120 Okulda Yazar-Öğrenci Buluşması

120 Okulda Yazar-Öğrenci Buluşması

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Kültür A.Ş tarafında gerçekleştirilen 6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kültürel etkinliklerle devam ediyor.

12.05.2017 16:04  Güncelleme: 16:05

6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı çerçevesinde Malatya'ya gelen Yazarlar, farklı okullarda öğrencilerle buluştu.

05 – 14 Mayıs 2017 tarihleri süresince 120 Yazar, 120 ortaöğrenim okuluna giderek söyleşi programlarına katılıyor. Yazarlar ayrıca Malatya'daki 70 STK'da söyleşi gerçekleştiriyor.

Sosyal Medya Bağımlığı

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan "Malatya Kitap Fuarı kapsamında Malatya Tecde Anadolu Lisesi'nde Öğrencilerimizle bir araya geldi. Sosyal Medya bağımlılığı kitapların önemi ve hayatta başarılı olmak üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.  Öğrenciler uyarıları dikkatle dinledi, notlar aldı ve en güzeli sorular sordular. İnternet ve sosyal medyayı dengeli kullanmanın, bedensel ve ruh sağlığı açısından zararları, zaman yönetimi, ön liberoyla oyunlardaki tehlikeler üzerine bilgilendirme yaptık. Öğrencilerin ilgisi yüksekti konferans sonunda birebir sorularla da öğrencilerle yakında sohbet etme imkânı bulduk" dedi.

Gençliğin Kimlik Oluşumu

Uzm. Psikolog Yazar Esan Gül, Şehit Zekeriya Bitmez İmam Hatip öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilere "Gençliğin Kimlik Oluşu" hakkında bilgiler verdi.

Yazar Sevda TÜRKÜSEV, Beydağı Abdulkadir Eriş Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştu. Öğrencilere "Kişisel Gelişim, Başarı, Motivasyon ve liderlik konularında bilgiler verdi. Türküsev ayrıca, gençlerin yolunu açacak hayat tecrübelerinden bahsetti.

Okuma Alışkanlığı

Farabi Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleriyle söyleşide buluşan Hayatı Kucaklayan Yazılar isimli eserin yazarı Erol Afşin, okuma alışkanlığının hayatımızda ciddi bir eksiklik olduğunu belirtti. Genelde boş zamanlarda değerlendirilen kitap okuma konusunun aslında boş bir iş olmadığını, ciddi bir iş olduğunu ve bundan dolayı kitap okumaya zaman ayırmak gerektiğinin altını çizdi. Hayatımızı şekillendiren ve daha iyi bir insan olmak için daha iyi düşünmeye ihtiyaç duyduğumuzu, düşünebilmek için de okuyarak kelime dağarcığımızı geliştirmemiz gerektiğinden bahsetti. İnsan olduğumuzdan dolayı herkesin birbirine karşı güzel şekilde hitap etmesi gerektiğini ve toplumsal bir hastalık haline gelen depresyona yakalanmamak için arkadaşlarımızla/dostlarımızla konuşmamız gerektiğinin öneminden bahsetti. Teknolojik araçlarının baş döndürücü hızı arasında teknolojinin bizi değil, bizim teknolojiyi yönetmemiz gerektiğini belirten Afşin, teknolojiyi sadece ihtiyacımız kadar kullanıp ailemize ve arkadaşlarımıza zaman ayırmamızın önemine değindi. İletişim olanaklarının çok çeşitli olduğu dönemde insanların yalnızlaşmasının bir sorun olarak karşımızda olduğunu belirtti.

Malatya 6. Anadolu Kitap Fuarının 15 Temmuz Şehitlerini Anmak üzere tema belirlemesinin 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi hatırlayarak hayırla yâd etmenin kadirşinas bir tutum olduğunu vurguladı. Ay yıldızlı bayrağımızın altında huzurlu bir şekilde yaşayabilmek için onlar canlarını feda ettiler, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum diyerek, soru cevap kısmında öğrencilerin gelecekle, okumayla ve hayalleriyle ilgili soru cevap kısmına geçildi. Okul müdürü Mehmet Sevim'in hediye takdimi ile program sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 120 Okulda Yazar-Öğrenci Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement