Washington'da 14 Ağustos Dünya Rabia Günü Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Washington'da 14 Ağustos Dünya Rabia Günü Etkinliği

Washington\'da 14 Ağustos Dünya Rabia Günü Etkinliği

Mısır'da Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında açılan ateş sonucu hayatını kaybedenler Washington'da anıldı.

15.08.2014 00:04  Güncelleme: 00:15

Mısır'da Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbecileri protesto ederken açılan ateş sonucu yaşamını yitirenler olayın birinci yıl dönümünde ABD'nin başkenti Washington'da anıldı.

Franklin Meydanı'nda toplanan grup, Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle görevinden uzaklaştırılmasına karşı gösteri düzenleyenlere Mısır güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği katliamı protesto etti.

Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu grup, ABD'nin Mısır'a mali yardımlarını durdurmasını talep eden pankartlar taşıdı ve katliamın sembol ismi Esma'nın da fotoğrafının yer aldığı sembolik bir mezarlık oluşturdu. Darbe sonrası cumhurbaşkanı seçilen Abdulfettah es-Sisi karşıtı slogan atan grup, katliamı tiyatro gösterileriyle canlandırdı.

Anma eylemine katılanlardan New York Eyalet Üniversitesi öğretim Üyesi Mısırlı Profesör Eşref Attiya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anma eylemi için New York'tan geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Demokrasimiz ve haysiyetimiz için direnmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanı seçilen Mursi'nin ne olursa olsun, 3 yıllık dönemini tamamlaması gerekiyordu. Biz, Amerikan halkının bu konudaki farkındalığını artırmak istiyoruz, buradaki politikacılarla konuşuyoruz ve tüm dünyada gösteriler düzenleyen insanlarla birlikte çalışıyoruz."

Rabia katliamına tanıklık eden Attiye adlı 18 yaşındaki bir eylemci de "Mısırlı emniyet güçlerinin Rabia Meydanı'ndaki vahşetine şahit oldum. Yaz tatili için Kahire'deydim, Rabia Meydanı'na sürekli gidip geliyordum. Benimle birlikte olan insanların, kardeşlerimin yanımda öldürülmesine tanık olmak gerçekten inanılmazdı. Bazı arkadaşlarım hala hapiste tutuluyor, bazıları ise öldürüldü. Normalde her yaz Mısır'a gidiyoruz ama bu sene gitmedik" dedi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Washington'da 14 Ağustos Dünya Rabia Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement