14 Kişilik Araçtan 40 Suriyeli Çıktı - Son Dakika
Güncel

14 Kişilik Araçtan 40 Suriyeli Çıktı

14 Kişilik Araçtan 40 Suriyeli Çıktı

Edirne'de yasa dışı yollardan Bulgaristan'a gitmek isteyen 40 Suriyeli sığınmacı, 14 kişilik bir minibüsün içerisinde yakalandı.

14.10.2015 11:21

Edirne'de yasa dışı yollardan Bulgaristan'a gitmek isteyen 40 Suriyeli sığınmacı, 14 kişilik bir minibüsün içerisinde yakalandı. Araç sürücüsü polisten kaçmak isterken iki otomobile çarparken, adeta balık istifi gibi minibüse doldurulan ve aralarında kadın, bebek ile çocukların da bulunduğu Suriyeli sığınmacıların yanlarında 1 çuval ekmek taşıdıkları görüldü.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri dün akşam saatlerinde Dilaverbey Mahallesi'nde devriye görevi sırada 45 SC 1849 plakalı bir minibüsten şüphelendi. İçerisinde kaçakların olduğu minibüsün sürücüsü, polis ekiplerinin dur ihtarı üzerine paniğe kapılarak kaçmaya çalıştı. Ters şeride geçerek kaçmaya çalışan minibüs ve polis ekipleri arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı.

Polisten kaçmak isteyen minibüs sürücüsü, mahalle aralarında park halinde bulunan 2 otomobilde çarparak Darül Hadis Camii önüne kadar geldi. Polis ekiplerince çevresi sarılan 52 yaşındaki Hüseyin Aksu'nun kullandığı minibüs durduruldu. Aksu gözaltına alınırken, 14 kişilik minibüs içerisinde aralarında çocuk ve bebeklerin de bulunduğu 12'si kadın 40 Suriyeli sığınmacı çıktı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü bahçesinde araçtan indirilerek kimlik tespiti yapılan sığınmacıların yanlarında 1 çuval ekmek taşıdık ve Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan yola çıktıkları belirlendi. Suriyeli sığınmacılar işlemleri için Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne gönderilirken, polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 14 Kişilik Araçtan 40 Suriyeli Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement