15 Yıl Boyunca Kuruşuna Dokunmadı - Son Dakika
Güncel

15 Yıl Boyunca Kuruşuna Dokunmadı

15 Yıl Boyunca Kuruşuna Dokunmadı

Uşaklı Eşe Eğerci, 15 yıl önce şehit olan oğlu için ödenen tazminat ve maaşı biriktirip, okul yapılması için bağışladı.

08.04.2013 13:25  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşaklı Eşe Eğerci 15 yıl önce şehit olan oğlu için ödenen tazminat ve maaşı biriktirip, okul yapılması için bağışladı.

Eşme ilçesi Konak köyünde yaşayan şehit annesi Eşe Eğerci (70), Eşme İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin binasına katkı sağlamak için Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ile protokol imzalandı. Eşe Eğreci, yaklaşık 800 bin liraya mal olacak okul binası için 250 bin lira bağış yaptı.

HER ŞEY OĞLUNUN İSMİNİ YAŞATMAK İÇİN

Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eşe Eğerci, eşinin geçen yıl öldüğünü, köylerinde hayvancılık yaparak geçimlerini sağladıklarını belirtti.

Çocuklarından Mustafa Eğreci'nin 15 yıl önce Hakkari Yüksekova'da şehit düştüğünü, devletin şehitlik tazminatı ödeyerek maaş bağladığını kaydeden Eşe Eğerci, ödenen paraların bankada biriktiğini aktardı. Çocuk esirgeme kurumu ile Mehmetçik Vakfı'na farklı tarihlerde bağış yaptıklarını ifade eden Eğerci,

"Oğlumun şehit olduktan sonra gelen tazminat ve maaşın dokunmadık. İsmini yaşatmak için okul yaptırmaya karar verdik. Bankada yaklaşık 250 bin lira birikmiş. Devletin ödeyeceği şehitlik maşını, bundan sonra da okulun yapımına harcayacağım" dedi.

"DEVLET VE MİLLET KUCAKLAŞMASININ EN GÜZEL ÖRNEĞİ"

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise Eğerci'nin, Eşme Kaymakamlığına başvurarak şehit düşen oğlu için verilen tazminat ve maaşla okul yaptırma talebinde bulunmasının kendilerini duygulandırdığını belirtti. Eşme'deki okula Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Eğerci'nin isminin verileceğini dile getiren Vali Erden, "Oğlunu şehit vermiş bir anne şehitlik maaşı ve tazminatının tamamını okul yapımı için bağışlıyor. Devlet millet kucaklaşmasının en güzel örneği" diye konuştu.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş de Eşe Eğerci'nin davranışının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Yıl Boyunca Kuruşuna Dokunmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement