17. Akdeniz Oyunları - Son Dakika
Güncel

17. Akdeniz Oyunları

17. Akdeniz Oyunları

PTT Genel Müdürü Tural: "Spor denince insanın aklına siyaset üstü bir unsur geliyor"

20.06.2013 00:10

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural, spor denildiği zaman insanın aklına siyaset üstü bir unsurun geldiğini söyledi.

Tural, Mersin Üniversitesi (MÜ) Rektörlüğü Sergi Salonu'nda düzenlenen "15. Yüzyıldan Günümüze Postacı Kıyafetleri ve Spor Temalı Pul Sergisi"nde yaptığı konuşmada, sporun ülkeler ve kıtalar arasında birleştirici bir rolunun olduğunu söyledi.

Yapılan bu etkinlikle sporla pulculuğu bir araya getirdiklerini ifade eden Tural, "Spor denince insanın aklına siyaset üstü bir unsur geliyor. Akdeniz Oyunları'na 24 ülkeden sporcular katılıyor. Bu kapsamda Akdeniz Oyunları süresince, bu katılımcı 24 ülkenin daha önce sporla ilgili basılmış pullarından hatıra sergisi hazırladık. Bugün bunun açılışını yaparak konuklarımıza sunuyoruz" dedi.

Tural, PTT olarak Akdeniz Oyunları'na bir nebze olsun katkılarının olmasını istediklerini dile getirerek, pul sergisinin yanında sporcu ve konuklara, oyunların olduğu her alanda nostaljik PTT'ler de hazırladıklarını kaydetti.

Aynı zamanda Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı da olan Tural, Akdeniz Oyunları için sporcularının çok iyi hazırlandığını vurgulayarak, "Teniste de iddialıyız. İnşallah buradan altın madalya çıkaracağız" dedi.

Konuşmanın ardından serginin açılışını yapan Tural, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın ve konuklarla sergiyi gezdi.  Daha sonra,  PTT'nin kuruluşundan bu yana kullanılan kıyafetlerin sergilendiği bir defile düzenlendi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 17. Akdeniz Oyunları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement