18 Yaşından Küçüklere Gelinlik Satmıyor - Son Dakika
Güncel

18 Yaşından Küçüklere Gelinlik Satmıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gelinlik ve modaevinden görüntüler Nihal Atalar'la röportaj 18 yaşından küçüklere gelinlik satmıyor Amasya'da gelinlik ve modaevi işletmecisi Nihal Atalar, 16 yaşında gelinlik provasına getirilen kızın ağlamasından etkilenerek 18 yaşından gün almamış kızlara gelinlik kiralama ve satmama kararı aldı Atalar: "Bir gün prova odasında bir kızımıza gelinlik giydirirken ağlamaya başladı.

22.04.2016 14:12

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gelinlik ve modaevinden görüntüler

Nihal Atalar'la röportaj 18 yaşından küçüklere gelinlik satmıyor

Amasya'da gelinlik ve modaevi işletmecisi Nihal Atalar, 16 yaşında gelinlik provasına getirilen kızın ağlamasından etkilenerek 18 yaşından gün almamış kızlara gelinlik kiralama ve satmama kararı aldı

Atalar: "Bir gün prova odasında bir kızımıza gelinlik giydirirken ağlamaya başladı. 'Evlenmek istemiyorum ailem beni zorla evlendiriyor' dedi, 16 yaşında olduğunu söyledi. O gün yaşadığım acıyla 18 yaşından küçüklere gelinlik satmama kararı aldım."

"Geline çocuk yakışır, çocuk geline gelinlik yakışmaz diyorum"

CİHAN OKUR - Amasya'da gelinlik ve modaevi işletmeciliği yapan Nihal Atalar (34), yaşadığı bir olayın üzerine, 18 yaşından gün almamış kızlara gelinlik kiralamama ve satmama kararı aldı.

Kendisine gelinlik siparişi veren kişilerden kimlik ibraz etmesini isteyen Atalar, gelinlik satacağı kızın 18 yaşından küçük olması halinde gelinlik satmıyor ve kiralamıyor.

Modaevinin belli bölümlerine "18 yaşından gün almamış kızlarımıza gelinlik-nişanlık satışı ve kiralaması yapılmaz" yazısı asan Atalar, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyor.

Atalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KOSGEB desteğiyle, gelinlik ve modaevini açtığı ve "Geline çocuk yakışır, çocuk geline gelinlik yakışmaz" sloganıyla uygulamayı başlattığını söyledi.

Uygulamayı başlattıktan sonra sivil toplum kuruluşlarından ve Türkiye'nin her yerinden olumlu tepkiler aldığını dile getiren evli ve 3 çocuk annesi Atalar, şunları kaydetti:

"Toplumun her kesiminden olumlu tepkiler alıyorum. Bu uygulamayı Türkiye'de ilk benim yapmam, benim için gurur verici. Bu uygulama kesinlikle reklam amaçlı değil, bire bir yaşadığım ve gördüğüm acıdan sonra oluştu. Bütün meslektaşlarımızın yapması gereken bir uygulama bence. Çocuk gelinler toplumumuzun kanayan yarası. Herkes bu konuda bilinçli olursa bu meselenin çözüleceğine inanıyorum. Çocuk gelinlerin, bir kuaför saçını yapmazsa, bir kuyumcu altınını vermezse ve bir çiçekçi gelin arabasını süslemezse bu sorun çözülür diye düşünüyorum. Esnaf arkadaşlarımız bazı konulara ticari boyutta bakmayıp, bir kaç bin lira para kazanmak yerine, bu konuda duyarlı olursa olumlu sonuçlar alınacağına inanıyorum."

"Bu uygulamayı başlatmamın bir hikayesi var"

Atalar, 18 yaş altı kızlara gelinlik satmama kararını almasında yaşadığı bir olayın çok büyük bir etkisi olduğunu belirterek şunları anlattı:

"Bu uygulamayı başlatmamın bir hikayesi var. Bir gün prova odasında bir kızımıza gelinlik giydirirken ağlamaya başladı. Ben de neden ağladığını sordum. 'Evlenmek istemiyorum ailem beni zorla evlendiriyor' dedi. 'Yaşın kaç ?' dedim, 16 yaşında olduğunu söyledi. Bu olaydan çok etkilendim ve bu konuya ticari bir görüşle bakılmaması gerektiğini ve benim sorumluluğumun olduğunu anladım. O gün yaşadığım acıyla 18 yaşından küçüklere gelinlik satmama gereğini hissettim ve bu kararı aldım. O kızımıza da gelinlik satmadım. Tabi ki bu kararı almamda bir kadın olmamın ve 2 kızımın olmasının çok büyük etkisi oldu. O günden beri 18 yaş altında olan kızlara gelinlik ve nişanlık satmıyorum. Benim de 2 tane kızım var, o gün ağlayan kızın yerine kendi kızımı koydum ve çok üzüldüm. Geline çocuk yakışır, çocuk geline gelinlik yakışmaz diyorum. Esnaf arkadaşlarımız da konuya böyle baksın. O kızları kendi kızları yerine koysunlar ve böyle bir uygulama başlatsınlar."

18 Yaşından Küçüklere Gelinlik Satmıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Yaşından Küçüklere Gelinlik Satmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement