+1T Gazete Tasarım Günleri - Son Dakika
Güncel

+1T Gazete Tasarım Günleri

+1T Gazete Tasarım Günleri

Geleceğin tasarımcıları +1T Gazete Tasarım Günleri'nde ustalarıyla buluşuyor

04.06.2012 15:07  Güncelleme: 15:08

Tasarım ekolü haline gelen +1T Gazete Tasarım Günleri, 19 Haziran'da başlıyor. Zaman Gazetesi'nin İstanbul'daki merkez binasında gerçekleştirilecek ve 26 Haziran tarihine kadar sürecek olan seminerde tasarımın ustaları, tasarımın inceliklerini öğrencilerle paylaşacak. Mark Porter, Anita Kunz, Jeff Goertzen gibi alanında dünyaca ünlü isimler katılacak.

Bu yıl yedincisi düzenlenen ve tasarım konusunda uzman uluslar arası isimlerin buluşma yeri olan +1T Gazete Tasarım Günleri'nde geri sayım başladı. Zaman Gazetesi'nin tasarım ekolü haline gelen +1T Gazete Tasarım Günleri 19 Haziran'da başlıyor. Zaman Gazetesi'nin İstanbul'daki merkez binasında gerçekleştirilecek olan seminerde tasarımın geleceği mercek altına alınacak. 26 Haziran tarihine kadar devam edecek olan seminere Mark Porter, Anita Kunz, Jeff Goertzen gibi alanında dünyaca ünlü isimler katılacak.

Turkiye ve yurt dışından gelecek konuşmacılar arasında yer alan Yayın Yönetmenleri, Kreatif Direktör, Grafik editörü, illüstratör, karikatürist, fotoğrafçılar, grafik tasarımcılar, görsel yönetmenler gazete tasarımının inceliklerini öğrencilerle paylaşacak. Seminerde derslerin yanı sıra, atölye çalışmaları, söyleşiler, portfolyo değerlendirme ve belgeseller de yer alacak. Oluşturulan interaktif seminer ortamında geleceğin gazete tasarımcıları sorularını ilgililere rahatlıkla yöneltebilecek.

Mark Porter iPad Gazeteciliği'ni anlatacak

Bu yıl önce çıkan konular arasında gazeteler ve gazete tasarımı için can simidi gözüyle bakılan iPad gazeteciliği başı çekiyor. The Guardian Gazetesi için tasarladığı web sitesi ve iPad çözümlemesiyle dikkatleri çeken Kreatif Direktör Mark Porter basılı gazetenin yanı sıra iPad gibi tablet ürünler için gazete tasarımının inceliklerini dinleyicilerle paylaşacak.

Ünlü İllüstratör Anita Kunz Türkiye'de ilk kez öğrencilere eğitim verecek

İllüstrasyonlarıyla Time, Newsweek, New Yorker, Rolling Stone, New York Times gibi dünyaca ünlü yayınların kapaklarını ve sayfalarını resimleyen Kanadalı sanatçı Anita Kunz Türkiye'de ilk kez öğrencilere eğitim verecek. The New York Times, GQ, Sony Music, Random House Publishing ve daha birçok gazete ve dergide çalışmaları yayınlanan ödüllü İllüstratör Kunz tecrübelerini öğrencilerle paylaşacak.

Jeff Goertzen infografik alanında eğitim verecek

Dünya genelinde gelişimini tamamlayıp belli bir noktaya gelen ancak Türkiye'de hak ettiği önemi kazanamayan infografik konusunu anlatmak için bu alanın en önde gelen isimleriden USA Today Gazetesi eski grafik editörü Jeff Goertzen konuyu hem teorik ders anlatımıyla açıklayacak hem de atölye çalışmasıyla pratiğe dökecek. Fotoğraf dünyasının ustaları Eric Bouvet, Gael Turine ve Samuel Bollendorff haber fotoğrafçılığının yanı sıra multimedya konusuna dair detayları dinleyicilere aktaracak.

Yurt dışından gazetecilerin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen sektör temsilcileri de bilgi ve birikimlerini gazete tasarımına ilgi duyan gençlerle paylaşacak. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, Gazeteci Cüneyt Özdemir, Karikatürist Salih Memecan, Grafik Tasarımcı Bülent Erkmen, MSGSÜ Grafik Bölüm Başkanı Prof. Ayşegül İzer, Yazar M. Nedim Hazar, Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, Öğretim Görevlisi Savaş Çevik, Zaman Gazetesi Tasarım koordinatörü Selim Şimşiroğlu, Hürriyet Gazetesi Görsel Danışmanı Reha Erdoğan, Sabah Gazetesi Görsel Yönetmeni Ömer Bahar, Radikal Gazetesi Görsel Yönetmeni Sertaç Bala, Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, Medya ve Yayıncılık Uzmanı Barış Özcan seminerde eğitim verecek isimler arasında.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel +1T Gazete Tasarım Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement