2 Kızın Öldüğü Kazayı Kusur Raporu Aydınlatacak - Son Dakika
Güncel

2 Kızın Öldüğü Kazayı Kusur Raporu Aydınlatacak

2 Kızın Öldüğü Kazayı Kusur Raporu Aydınlatacak

Adana'da, yönetimindeki otomobilin Seyhan Nehri'ne uçması sonucu 18 yaşındaki Berfin Alçiçek ile 19 yaşındaki Ceren Kurülük'ün yaşamlarını yitirmelerine neden olmaktan tutuklanan sürücü 19 yaşındaki Ersel Kaya ile ilgili dava dosyası, kusur durumunun belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'ne gönderildi.

30.12.2014 10:59

Adana'da, yönetimindeki otomobilin Seyhan Nehri'ne uçması sonucu 18 yaşındaki Berfin Alçiçek ile 19 yaşındaki Ceren Kurülük'ün yaşamlarını yitirmelerine neden olmaktan tutuklanan sürücü 19 yaşındaki Ersel Kaya ile ilgili dava dosyası, kusur durumunun belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'ne gönderildi.

Özdemir Sabancı Bulvarı'nda geçen 2 Eylül'de  meydana gelen kazada, Ersel Kaya yönetimindeki 01 COA 52 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Savrulan otomobil önce refüje çarptı, ardından da Seyhan Nehri'ne uçtu. Otomobil sürücüsü Ersel Kaya ile  arkadaşları 18 yaşındaki Mehmet Erdinç Kürklü ve 19 yaşındaki Eren Köçükgöde yüzerek kurtulurken, Berfin Alçiçek ile Ceren Kurülük suda kayboldu. Dalgıç polisler tarafından yapılan arama sonunda, kaza anında otomobilin camından fırladığı belirlenen Ceren Kurülük ile Berfin Alçiçek'in cansız bedeni bulundu. Gözaltına alınan ve 0.32 promil alkollü olduğu belirlenen Ersel Kaya, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

'DİREKSİYONA MÜDAHALE İDDİASI

'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' ve 'alkol veya uyuşturucu etkisi altındayken araç kullanma' suçlarından toplam 21 yıl hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan sürücü Ersel Kaya, Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sağ ön koltukta oturan Berfin Alçiçek'in direksiyona müdahale ettiğini ileri sürdü. Kazanın çorbacıya giderken yaşandığını söyleyen Kaya şöyle dedi:

"Çorbacıya gitmeden önce Ceren'in evinde alkol almıştım. Fakat ben bir iki yudum tadına bakmıştım. Onlar alkol aldılar. 100 kilometre hızla gidiyordum. Berfin direksiyona yapışıp, sağa kırınca ben de sola doğru kırdım. Refüje vurunca tekrar düzeltmek için direksiyonu kırdığımda iyice hakimiyeti kaybettik ve nehre uçtuk."

BERFİN'İN BABASI: KIZIM ARKA KOLTUKTAYMIŞ

Ölen Berfin Alçiçek'in babası Yalçın Alçiçek ise kaza yerinde sonradan araştırma yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Kaza yerinde bulunan kişilerle konuştum. Aracın çok hızlı olduğunu söylediler. Ayrıca ben kızımı çıkaran dalgıçlara sorduğumda, arka koltukta oturur vaziyette çıkardıklarını söylediler. Bu durumda kızımın sürücünün yanında oturduğu ve direksiyona müdahale ettiğine yönelik beyanlarına katılmıyoruz."

Kaza sırasında otomobilde bulunan ve tanık olarak dinlenen Eren Köçükgöde de, Berfin Alçiçek'in direksiyona müdahale ettiğini savundu. Tutuklu sanığın tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, kusur durumunun belirlenmesi için dava dosyasının Ankara Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'ne gönderilmesini kararlaştırıp duruşmayı erteledi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Kızın Öldüğü Kazayı Kusur Raporu Aydınlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement