22 Yıldır Dinmeyen Acı - Son Dakika
Güncel

22 Yıldır Dinmeyen Acı

22 Yıldır Dinmeyen Acı

Adana'da 16 yıl boyunca çocuğunun olmasını bekledikten sonra dünyaya gelen oğlunu 20 yaşında teröre kurban veren gözü yaşlı anne, 22 yıldan bu yana bayramı oğlunun şehitlikteki mezarı başında karşılıyor.

19.08.2012 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 16 yıl boyunca çocuğunun olmasını bekledikten sonra dünyaya gelen oğlunu 20 yaşında teröre kurban veren gözü yaşlı anne, 22 yıldan bu yana bayramı oğlunun şehitlikteki mezarı başında karşılıyor.

Evlendikten tam 16 yıl sonra çocuk sahibi oldu, evladını 20 yaşında teröre kurban verdi. 1990 yılında Hakkari'de vatani görevini yaparken, güvenlik güçleri ile terör örgütü yandaşları arasında çıkan çatışmada şehit düşen jandarma er Murat Tuncay'ın annesi Türkan Tuncay, (57) her bayram olduğu gibi bu yıl da 'Ramazan Bayramı'ni şehitlikte karşıladı. Sabah erken saatlerde Adana'nın merkez ilçesi Yüreğir'de yer alan Asri Mezarlık içerisindeki Garnizon Şehitliğine kızı ve torunu ile birlikte gelen Tuncay, 22 yıl önce vatan savunmasında şehit düşen oğlunun mezarında temizlik yapıp Kur'an-ı Kerim ve dualar okudu.

"OĞLUM, 'BEN GERİ DÖNECEĞİME HİÇ İNANMIYORUM' DEMİŞTİ"

Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Tuncay'la Makenize Piyade Tümen Komutanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Türkan Tuncay ve şehit jandarma er Murat Tuncay'ın ailesi ile yakından ilgilendi.

Ooğlunun çok iyi ve mert bir çocuk olduğunu, merhametli olmasının yanında vicdanlı bir çocuk olarak da öne çıktığını anlatan Tuncay,

"Askere giderken de söylemişti. 'Ben geri döneceğime hiç inanmıyorum' demişti. Hep bir boşluk var içimde çünkü ben yavruma çok geç kavuştum. Evlendikten tam 16 yıl sonra dünyaya geldi ve evimize adeta ışık saçtı" dedi.

"YETER ARTIK, BİR DAHA DA ŞEHİT HABERİ GELMESİN"

"Ona 16 yıl sonra kavuştum ama 20'sinde şehit düştü" diyen Tuncay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çok geç buldum yavrumu ama çok çabuk kaybettim" dedi. Bir insan yavrusunu kaybederse nasıl hisseder kendini? Hep bir boşluk vardır içinde ve kendini adeta bir boşluktaymış gibi hissedersin. Yanarsın, tutuşursun. Acın hiç dinmez. Her an acın tazedir. Hiç kimse çıkıp da demesin; 'Şehidin annesi rahat' diye.

Yeter, yeter artık bir daha da şehit haberi gelmesin" dedi.

"BÜYÜYÜNCE ASKER OLUP DAYIMIN İNTİKAMINI ALACAĞIM"

Şehit jandarma er Murat Tuncay'ın 7 yaşındaki yeğeni Ahmet Ege Nazal ise, dayısını hiç görmediğini gözyaşları içinde anlatarak, "Ama biliyorum ki dayım çok güzel bir yerde. Dayımı göremediğim ve onunla birlikte vakit geçiremediğim için çok üzülüyorum. Keşke şu anda yanımda olsaydı" ifadesini

kullandı.

Elindeki oyuncak tabanca ile oynayan Nazal, "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Büyüyünce asker olacağım ve dayımın intikamını alacağım. Bir kurt gibi savaşacağım ve onları öldürünceye kadar da mücadelemi bırakmayacağım." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 22 Yıldır Dinmeyen Acı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement