23 Nisan Uçurtma Şenliği" - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Uçurtma Şenliği"

23 Nisan Uçurtma Şenliği"

Iğdır'da, Kredi Yurtlar Kurumunca (KYK) Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı düzenlenen "23 Nisan Uçurtma Şenliği" kapsamında bir araya gelen öğrenciler uçurtma uçurdu.

23.04.2019 15:01

Iğdır'da, Kredi Yurtlar Kurumunca (KYK) Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı düzenlenen "23 Nisan Uçurtma Şenliği" kapsamında bir araya gelen öğrenciler uçurtma uçurdu.

KYK'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ülke genelindeki çeşitli adreslerde eş zamanlı olarak yaptığı organizasyon kapsamında Iğdır'da da KYK'da kalan öğrenciler ile minik öğrenciler, Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü'ndeki spor tesisleri önünde buluştu.

Üniversite öğrencileri ile küçük öğrenciler daha sonra birlikte uçurtma uçurup gönüllerince eğlendi.

Iğdır KYK Eğitim Koordinatörü Ömer Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KYK tarafından Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı düzenlenen "23 Nisan Uçurtma Şenliği"nde gençlerin toplumsal hayatın her alanına etkin katılımını sağlamak, aidiyet ve vatandaşlık bilincini geliştirmek, üretkenlik düzeylerini yüksek tutmak, yaşlılar, engelliler, çocuklar ve gazilerle ile gelişmiş ilişkiler kurmalarını sağlamak, toplumda birlik ve beraberlik duygularını artırılmak istediklerini söyledi.

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Pirali Mutaf da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklar ile buluştuklarını söyleyerek, "Etkinlikteki amacımız sosyal farkındalık oluşturmaktır. Program KYK düzenledi, biz de onlara destek veriyoruz, bugün burada küçük kardeşlerimizle uçurtma uçurarak onların gününü kutladık." dedi.

Aynı fakültenin hazırlık sınıfı öğrencisi Remziye Korkutan da "Minik kardeşlerimizle farkındalık oluşturmak adına birlikte olduk. Bugün yapılan uçurtma festivaliyle minik kardeşlerimizle çok eğlendik, bu anlamda KYK'ya çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

İlkokul öğrencisi Meryem Sena ise ağabeyleri ve ablalarıyla uçurtma uçurtup çok eğlendiklerini aktardı.

Programın sonunda öğrencilere mangalda pişirilen köfte ekmeğin yanı sıra ayran da ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Uçurtma Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement