26 Bıçak Darbesini Karısı Affetti - Son Dakika
Güncel

26 Bıçak Darbesini Karısı Affetti

26 Bıçak Darbesini Karısı Affetti

26 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan kadın duruşmada "Ben çocuğum için affettim, mahkeme de affetsin." dedi.

20.06.2013 09:30  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da 26 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan 1 çocuk annesi kadının duruşmada "Ben çocuğum için affettim, mahkeme de affetsin" diyerek şikayetini geri aldığı kocasına mahkeme heyeti 11 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Olay, 11 Ocak 2013 tarihinde saat 03.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Sahipata Mahallesi Sırçalı Medrese Caddesi'nde meydana gelmişti. 10 aydır ayrı yaşayan İlknur Kara (23) ve Yavuz Kara (30) çifti, alkollü bir mekanda karşılaşınca tartıştı. Tartışma sonucu Yavuz Kara, üzerindeki bıçağı çıkartıp ayrı yaşadığı eşi İlknur Kara'yı 26 yerinden bıçaklayıp kaçtı. Olaydan sonra yakalanan koca, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında eşini kasten öldürmeye teşebbüs etmek suçundan dava açılan Yavuz Kara'nın yargılanmasına Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Karar duruşmasına tutuklu sanık Yavuz Kara ile avukatı katıldı. Mahkeme heyeti davayla ilgili karar vereceklerini belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, "Sanığın haksız tahrik altında ayrı yaşadığı resmi nikahlı eşini 26 yerinden bıçakladığı, yaralardan 3'ünün hayati tehlike verecek şekilde oluştuğu belirlenmiştir. Bu nedenle sanık hakkında kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilmesini, ölüm gerçekleşmediği ve haksız tahrik altında olayı gerçekleştirdiği için cezasının indirilmesini talep ediyorum" dedi.

Son sözü sorulan sanık ise, "Takdir mahkemenin, pişmanım" dedi. Mahkeme heyeti, sanığı önce kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırdı, ardından haksız tahrik ve iyi hal nedeniyle cezasını 11 yıl 3 aya indirdi. Sanığın eşi şikayetçi olmadığı için ayrı bir indirim uygulanmadı.

"ÇOCUĞUM İÇİN AFFETTİM, MAHKEME DE AFFETSİN"

26 yerinden bıçaklanıp uzun süre hastanede tedavi gören İlknur Kara, katıldığı ilk duruşmada, "Sanık resmi nikahlı eşim ancak 10 aydır ayrı yaşıyoruz. Sanık bana ve çocuğuma bakamıyordu, sürekli tartışıyorduk. 5 defa beni dövdü, 11 defa savcılık kararıyla koruma aldırttım. Sürekli seni bir gün öldürürüm diyordu. Boşanalım diyordum, bir türlü yanaşmıyordu. Çocuğumuz da babasız büyümesin diye birkaç gün onda, birkaç gün de bende kalsın istiyordum. Olay günü takıldığı alkollü mekana babamın bir arkadaşı olan dayı diye tanıdığım şahısla gittim. İçeri girdiğimizde sanıkla karşılaştık ve ben önceki tavırlarını bildiğim için korkup kaçmaya başladım. Beni yakaladı, bir şey demeden 'öl, öl' diyerek bıçakla vurmaya başladı. 'Yavuz, dur ölüyorum' deyince arkamdan sarılıp bıçaklamaya devam etti. Sonra da bırakıp kaçtı. Hastanede ciddi tedavi gördüm. Ben sanığı çocuğumuz için affettim, mahkemenin de affetmesini istiyorum" demişti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 26 Bıçak Darbesini Karısı Affetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement