26 Yıl Sonra Evlerine Kavuştular - Son Dakika
Güncel

26 Yıl Sonra Evlerine Kavuştular

26 Yıl Sonra Evlerine Kavuştular

Gümüşhane'nin merkez, Torul ve Kürtün ilçelerinde 1987 1990 yılları arasındaki heyelanlar nedeniyle evleri oturulamaz duruma gelen afetzedeler için yaptırılan 113 konut, kurayla hak sahiplerine ...

25.10.2013 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin merkez, Torul ve Kürtün ilçelerinde 1987-1990 yılları arasındaki heyelanlar nedeniyle evleri oturulamaz duruma gelen afetzedeler için yaptırılan 113 konut, kurayla hak sahiplerine teslim edildi.

Kültür Merkezinde düzenlenen kura çekim törenine, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Atik, Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, Emniyet Müdürü Ahmet Can, kurum müdürleri ile hak sahibi afetzedeler katıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını dileyerek, "Dünyanın her tarafında olduğu gibi Türkiye'de de afete maruz bölgeler var. Bazıları deprem, bazıları heyelan, bazıları sel, bazıları da çığ yoluyla ama her türlü felaketin üstesinden gelmek veya en az zayiatla atlatmak da mümkün. Bunun için öncelikle duyarlılık ve toplumsal bilinçle hazırlıklı olmak gerekiyor. Öncelikle eğitim esas alınmalı, bu anlamda gerek AFAD gerekse Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordineli olarak yeni nesli afete hazırlıklı yetiştirmeye çalışıyor" dedi.

Afetlere hazırlıklı olma noktasında Gümüşhane'de güzel çalışmalar yapıldığını dile getiren Mayda, "Bir taraftan AFAD'dan lojistik destek ve kaynak sağlanmakta, diğer taraftan da İl Özel İdaremizce teknik altyapının güçlenmesine yönelik takviyeler yapılmaktadır. Van depreminden kalan ve kullanılmayan 200 konteyneri milletvekillerimizin desteğiyle Gümüşhane'mize getirerek depolamayı düşünüyoruz. Biz hem Allah'tan afet olmamasını ve herhangi bir olumsuz durumun yaşanmamasını diliyoruz hem de olabildiğince hazırlıklı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Vali Mayda, kurası çekilen evlerin, heyelan ve kaya düşmesi afetlerine maruz kalan vatandaşlara verildiğini ifade ederek, "Hak sahipleri yeni evlerine yerleştikten sonra eski evlerini lütfen yıksınlar. Muhtemel bir afet durumunda herhangi bir can kaybı hepimizi üzer. Bu konuda vatandaşlarımızdan ve idarecilerimizden özen istiyoruz" dedi.

Milletvekili Aydın, afete maruz kalan vatandaşlara yıllar boyunca hiç kimsenin sahip çıkmadığını kaydederek, Gümüşhane'de ne kadar bekleyen afet konutu varsa hepsinin yapılmasının talimatını verdiklerini söyledi.

Milletvekili Üstün de hiç kimsenin afete maruz kalmamasını dileyerek, "Afeti önleyemiyoruz ama tedbir almamız lazım. Son zamanlarda dünyanın birçok yerinde büyük afetler oluyor. Ülkemiz güçlü bir devlet olduğunu hem yurt içindeki vatandaşlarına hem de dünyanın neresinde olursa olsun afete maruz kalmış insanlara yardım ederek gösteriyor. Bu bağlamda her an afete maruz kalabilecek bir coğrafyaya sahip Gümüşhane'de ıslah çalışmalarına ağırlık vermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

AFAD Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanı Atik ise son bir yıl içerisinde ülke genelinde 20 bin afet evinin yapımının tamamlanarak afetzedelere teslim edildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından noter huzurunda afet konutları için kura çekimi yapıldı. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 26 Yıl Sonra Evlerine Kavuştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement