28 Hakem FIFA Kokartı Taktı 1 - Son Dakika
Güncel

28 Hakem FIFA Kokartı Taktı 1

28 Hakem FIFA Kokartı Taktı 1

Yusuf NAMOĞLU.GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ.

18.01.2012 14:40

Yusuf NAMOĞLU: "İLK 2-3 HAFTAYA BAZI POZİSYONLARDA NEGATİFLE BAŞLADIK, ZAMAN GEÇTİKÇE İYİ BİR NOKTAYA GELDİK"

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: "HAKEMLERE GÜVENİMİZ TAM"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 16- 18 Ocak tarihleri arasında düzenlediği Hakem Gözlemci Mentör Kış Semineri, FIFA Kokart Töreni ile sona erdi. Törende 28 hakem FIFA kokartı taktı.

Antalya The Marmara Otel'de düzenlenen törene TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Genel Sekreter Ebru Köksal, A Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Arıcı ile üst düzey hakemler katıldı. Ödül töreni öncesi konuşan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, futbol sezonunun yarıdan fazlasını tamamlandığını hatırlatarak, Türkiye'nin yaşadığı bir takım ortamlardan da etkilenerek ilk 3 haftaya negatif başlandığını, ancak zaman geçtikçe iyi bir noktaya gelindiğini söyledi. "Çok daha iyi olabilmemiz için minimum hata ile maçlardan çıkabilmemiz için yaptığımız eğitimi büyük katkısı olacağı kanaatindeyim" diyen Namoğlu, 3 Ocak'ta başlayan 2 Şubat'a kadar devam edecek süreçte 54 lig maçı yönetileceğini kaydetti.

İngiltere'de Manchester City- Manchester United, İspanya'da Espanyol-Barcelona maçlarında yapılan hataları herkesin gördüğüne dikkati çeken Namoğlu, "Hakem, insan olduğu için hata yapacaktır. Dünyadaki hataları görmemezlikten gelenler, Türkiye'deki en ufak hakem hatasını gündeme taşımaktan kaçınmamaktadır. Bu yıllardır vardı. Bizler kulağımızı onlara tıkayacağız" diye konuştu.

İnsan olan hakemlerin hata yapabileceğini fakat en aza indirgenmesi gerektiğini belirten MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, şöyle konuştu:

"Bu sezon da Avrupa'da 43 maçta orta hakemlik yaptık. Bunun Türk hakemlerinin son yıllarda Avrupa'daki en fazla görev alan yılı olduğunu söyleyebilirim. Türkiye tarihinde 16 yıl sonra bir arkadaşımız Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev yapacak. Cüneyt Çakır'ı huzurlarınızda kutluyorum. İnanıyorum ki, Haziran ayında yapılacak finallerde Cüneyt Çakır ekibiyle birlikte takım oyunu oynayacaktır. Yine aynı şekilde elit gruba giren Fırat Aydınus'u da kutluyorum. Bu iki hakemimiz gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde yönetecekleri güzel maçlarla bizi gururlandıracaktır."

Daha sonra söz alan TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ise konuşmasına, yapılan kış seminerinin hakem camiası ve Türk futboluna hayırlı olmasını dileyerek başladı. Geride kalan 20 haftada hakemlerin performansının yükselişte olduğunu söyleyen Gümüşdağ, "Hakemlerimiz bu kriz ortamında üzerine düşen görevi yerine getirdi. Yurtdışı performansları yüzümüzü ağarttı. Yine bu dönem içinde Cüneyt Çakır'ın 16 yıl sonra Avrupa finalinde düdük çalacak olması memnuniyet verici. 'Hakemler Avrupa'da iyi ama Türkiye'deki maçlarda kötüler' yakınmalarını asla kabul etmiyorum. Bir hakemin yurt içi veya yurt dışında olması fark etmez. Aldıkları eğitimi her yerde aynı özveri ile kullanırlar. Memnuniyetle söyleyebilirim ki artık Süper Lig'te ve diğer liglerde hakem konuşması ve eleştirilmesi geride kaldı. Biten 20 hafta içinde en fazla 2 maçta hakemler konuşuldu. Hepinize başarılı bir ikinci yarı diliyorum."

Gümüşdağ, iki hafta sonra Antalya'da elit kategorideki 21 hakemle birlikte toplam 100 hakemi UEFA kış hakem kursunda ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 28 hakeme FIFA kokartları takıldı.

KOKART TAKAN HAKEMLER

Spor Toto Süper Lig hakemleri Fırat Aydınus, Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Tolga Özkalfa, Bülent Yıldırım ve Yunus Yıldırım, FIFA listesinde olmaya devam ederken, yardımcı hakemler Baki Tuncay Akkın, Orkun Aktaş, Bahattin Duran, Mustafa Emre Eyisoy, Serkan Gencerler, Serkan Ok, Tarık Ongun, Cem Satman, Erdinç Sezertam ve Aleks Taşçıoğlu da FIFA kokartı taktı. Bayan hakemlerden ise Tuğba Tosun Ayer, Dilan Deniz Gökçek ve Kadriye Gökçek, yardımcı hakemlerden Seçim Demirel, Belgin Kumru, Sevcan Sungur ve Sibel Yamaç FIFA kokartı taktı. Futsal hakemlerinden Kamil Çetin ve Ozan Soykan ile plaj futbolu hakemleri Serdar Akçer ve Arda Ergene de 2012 yılı FIFA listesinde yer almaya devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 28 Hakem FIFA Kokartı Taktı 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement