28 Şubat Davasına Müdahil Olmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davasına Müdahil Olmak İstiyor

28 Şubat Davasına Müdahil Olmak İstiyor

BÇG'nin kendisini de fişlediğini ve mağdur olduğunu söyleyen eski müfettiş, 28 Şubat davasına müdahil olmak istiyor.

25.04.2012 15:37  Güncelleme: 17:27

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ilköğretim müfettişiyken 28 Şubat sürecinde Zonguldak'a öğretmen olarak atanan ve mağdur edilen Ebubekir Aytekin, 28 Şubat davasına müdahil olmak istiyor.

28 Şubat 1997 yılında Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü'nde müfettiş olarak görev yapan Ebubekir Aytekin, mahalli bir gazetede iki yıl önce yazdığı bir yazıdan dolayı hakkında soruşturma açıldı.

Görevinden alınarak Zonguldak'ın Kilimli kasabasına öğretmen olarak atanan Aytekin, mağdur edilmesinden dolayı 28 Şubat davasına müdahil olmak istediğini söyledi.

Aytekin, "O dönemde Batı Çalışma Gurubu diye illegal bir örgüt kurulmuştu. Bu örgütün başında da Çevik Bir vardı. Bütün Valiliklere tamim gönderilmişti. Valilik adeta Batı Çalışma Gurubu'nun emrinde çalışıyordu. Valiliklerden aylık irtica raporları isteniyordu. Birçok arkadaşımız mağdur edildi. Bende müfettişlik görevimden alınarak Zonguldak'ın Kilimli Kasabası'na öğretmen olarak atandım. Benim hakkımda da o süreçten iki yıl önce yazılmış olan bir köşe yazısı bahane gösterildi.

Müdahil olma talebim kabul edildiği takdirde o dönemin mağdur insanları adına davaya müdahil olacağım ve olan bitenleri, bu konuyla ilgili bildiklerimi mahkemeye aktarıp belgeleriyle birlikte vereceğim. O dönemde bu işlere alet olan gerek müfettişler gerekse idare mahkemesi üyeleriyle ilgili de suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum.

Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Bu dünyada da bazen mazlumun ahı yerde kalmıyor. İnşallah adalet yerini bulur ve herkes hak ettiği cezayı alır" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davasına Müdahil Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement