Kütahya İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği (KİHMED) Yönetim Kurulu üyesi Ali Asan, "28 Şubat Darbesi'nin en büyük mağdurları eğitim hakkı gasp edilen İmam Hatip ve üniversite öğrencileri olmuştur" dedi.
Dernek binasında gazetecilere açıklamada bulunan Asan, 28 Şubat 1997, Milli Güvenlik Kurulu kararları sonrası ordunun "baş tehdit irtica" değerlendirmesinin ardından darbe yapıldığını hatırlattı.
Darbe dönemini "utanç tarihi" olarak niteleyen Asan, şunları kaydetti:
"İrtica tehlikesi adı altında başlatılan ve dindar kesimi hedef alan baskı ve zulümler, akıl almaz algı oyunları ile desteklenerek ülkenin en önemli sorunu haline dönüştürülmüştür. Toplumu fişleme birimleri oluşturulmuş "kamusal alan" zorlama tabiri ile bir sürek avı haline getirilmiştir. 28 Şubat Darbesi'nin en büyük mağdurları eğitim hakkı gasp edilen imam hatip ve üniversite öğrencileri olmuştur. İmam hatiplerin orta kısımlarını kapatmaya yönelik uygulamaya alınan 8 yıllık kesintisiz eğitim, üniversite sınavlarına girişte uygulanan katsayı engeli, üniversitelerde başörtüsü yasağı ile tarihte örneğine ender rastlanır bir adaletsizliğe imza atılmıştır. İmam hatiplerin orta kısımlarının kapatılması ve üniversite sınavlarında katsayı uygulamasının başlamasıyla imam hatiplerde eğitim gören öğrenci sayısı 500 binlerden 60 binlere düşmüştür. 'Bin yıl sürecek' denilen 28 Şubat Darbesi'nin mimarları yargı karşısındadır. Ancak, o dönemde militarizmi her şekilde destekleyen ve meşruiyet zemini oluşturan ulusal ve uluslararası aktörler yargı sürecine dahil olmasalar bile milli irademize ve değer yargılarımıza yönelik kitlesel zorbalık günlerini ve zorbaları toplum olarak unutmayacağız. Tarihin hiçbir döneminde zulüm payidar olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır."
Son Dakika › Güncel › 28 Şubat'ın 19. Yılı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?