3 Bin 500 Rakımda 'Barış' Mesajı - Son Dakika
Güncel

3 Bin 500 Rakımda 'Barış' Mesajı

3 Bin 500 Rakımda \'Barış\' Mesajı

Hakkari Cilo Doğa Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Tansu, Türkiye’nin kaya ve buz tırmanışının gözde yerlerinden 3 bin 500 rakımlı Spixan Yaylasında barış sürecinin devam etmesi çağrısında bulundu.

15.11.2015 15:59

Hakkari Cilo Doğa Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Tansu, Türkiye'nin kaya ve buz tırmanışının gözde yerlerinden 3 bin 500 rakımlı Spixan Yaylasında barış sürecinin devam etmesi çağrısında bulundu.

Hakkari'ye 45 kilometre mesafede bulunan dört mevsimin bir arada yaşandığı Cennet-Cehennem Vadisi, barış sürecinin bozulmasıyla kaderine terk edildi. Barış süreci zarfında binlerce yerli ve yabancı doğaseverin akın ettiği Cilo Buzul Dağları, artık yerini silah seslerine bıraktı.

Hakkari Cilo Doğa Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Tansu, 3 bin 500 rakımlı Cennet Cehennem Vadisi ile Spixan Yaylasına çıkarak burada barış mesajı verdi. Türkiye'nin kaya ve buz tırmanışının en güzel yerinde olduğunu ifade eden Tansu, bu coğrafyadaki dağcılığın, kampçılığın ve kaya tırmanıcılığının devam etmesi gerektiğini belirterek "Yaklaşık 2 yıl süren barış süreci buralara oldukça turist getirdi. Çok sayıda dağcı, kampçı ve doğa yürüyüşçüsü geldi. Cilo Dağcılık ve Zirve Dağcılık olarak bunun devam etmesini talep ediyoruz. Hakkari Cilo Dağlarının Türkiye'nin en önemli yeri olduğunu tekrar hatırlatmak istiyoruz. Buralara her sene binden fazla dağcı ve doğa spor sevdalısı geliyor" dedi.

Hakkari doğasının bütün doğa sporlarına elverişli olduğunu vurgulayan Tansu, "Bu dağlar ve buzullarda, yaz-kış tırmanışı yapılabileceğini herkese göstermek istiyorum. Lütfen bu barış süreci tekrar başlasın. Bu savaş gerçekten dursun. Halk burada mağdur olmasın. Türkiye'deki dağ tutkunları buralara gelsin, buralara kamplar kurulsun ve buraları yurdumun insanına açık olsun" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 3 Bin 500 Rakımda 'Barış' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement