"3. Tüketici Hukuku Sempozyumu'" - Son Dakika
Güncel

"3. Tüketici Hukuku Sempozyumu'"

"3. Tüketici Hukuku Sempozyumu\'"

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Tokbaş: "Yargıtay ve tüketici mahkemesi hakimleri, bankacılık, otomotiv ve inşaat sektörlerinde tüketici haklarını anlatacaklar, kanuna aykırı uygulamalar hakkı...

14.11.2013 16:01

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, gelecek hafta düzenlenecek "3. Tüketici Hukuku Sempozyumu"nda, yargıtay ve tüketici mahkemesi hakimlerinin, bankacılık, otomotiv ve inşaat sektörlerinde tüketici haklarını anlatacaklarını, kanuna aykırı uygulamalar hakkında bilgiler sunacaklarını bildirdi.

Tokbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21-22 Kasım'da Doğuş Üniversitesi Acıbadem Kampüsü'nde gerçekleştirilecek sempozyumun hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Alanın uzman ve ilgililerinin, yeni tüketici kanunu ve tüketici hukukunu tartışacağını belirten Tokbaş, yılda bir kez yapılan sempozyumda, yeni kararlar alındığını ve tüketici hukukuna yön verildiğini anlattı.

Bu sempozyumda da yargıtay ve tüketici mahkemesi hakimleri, ilgili bürokratlar, uzman akademisyenler, hukukçular ve sektör temsilcilerinin, tüketici hukukunu tartışmak için bir araya geleceğini vurgulayan Tokbaş, "Yargıtay ve tüketici mahkemesi hakimleri, bankacılık, otomotiv ve inşaat sektörlerinde tüketici haklarını anlatacaklar, kanuna aykırı uygulamalar hakkında bilgiler sunacaklar" diye konuştu.

Sempozyuma Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katılmasının beklendiğini ifade eden Tokbaş, açılış konuşmaları ve Tüketici Hukukuna Saygı 2013 ödüllerinin verilmesinden sonra oturumlara geçileceğini kaydetti.

"Bankacılık ve Sermaye Piyasası Sektörlerinde Tüketici Hukuku ve Uygulamaları" oturumunda akademisyenlerin, alt başlıklar altında sunumlar yapacağını belirten Tokbaş, "Ankara 7. Tüketici Mahkemesi Hakimi İlhan Kara, bireysel bankacılık işlemleri alanında tüketici hakları, kanuna aykırı uygulamalar ve çözüm yollarını anlatacak" dedi.

"Tüketici hukukunda yargılama ve usul kuralları" başlıklı oturumda da akademisyenlerin bilgiler aktaracağını dile getiren Tokbaş, şöyle konuştu:

"Yargıtay eski Cumhuriyet Savcısı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Arslan, tüketici hukukunda idari para cezaları ve yargısal denetimi, Dokuz Eylül Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Evrim Erişir, tüketici örgütlerinin açabileceği topluluk davaları hakkında bilgi verecek. Ankara 6. Tüketici Mahkemesi Hakimi Mehmet Akif Tutumlu, Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde uyuşmazlık çözümü konusunu ele alacak."

Tokbaş, "yeni kanun ile gıda, enerji ve e-ticaret sektörlerinde tüketici hukuku ve uygulamaları" son oturumda ise alt başlıklar altında "Yeni kanunun sektöre etkileri, gıda, enerji, e-ticaret ve telekomünikasyon sektörü" konularının işleneceğini belirterek, ikinci günkü oturumların "Reklam sektöründe tüketici hukuku ve uygulamaları, otomotiv, inşaat, tıp ve ilaç sektörlerinde tüketici hukuku ve uygulamaları" konularında olacağını söyledi.

Yargıtay hakimlerinden Candaş İlgün'ün "Yeni gelişmeler ışığında otomotiv sektöründe tüketici hukuku ve uygulamaları", Mete Duman'ın "İnşaat sektöründe ayıplı ve eksik ifanın hukuki sonuçları", İstanbul 3. Tüketici Mahkemesi Hakimi Sevtap Kaya'nın "İnşaat sektöründe maketten taşınmaz satışı ve uygulamaları" üzerine konuşma yapacağını ifade eden Tokbaş, "Rekabet hukukunda tüketicinin korunması" ve "Uluslararası tüketici hukuku" oturumlarıyla sempozyumun sona ereceğini bildirdi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '3. Tüketici Hukuku Sempozyumu'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement