34 Yıl Sonra 'Gülmeyi' Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

34 Yıl Sonra 'Gülmeyi' Öğreniyor

34 Yıl Sonra \'Gülmeyi\' Öğreniyor

Türkiye'de dördüncü, Akdeniz Üniversitesi'nde ikinci yüz nakli yapılan kişi olan Turan Çolak, tedavilerine devam ediyor.

05.09.2012 11:05  Güncelleme: 11:58

Türkiye'de dördüncü, Akdeniz Üniversitesi'nde ikinci yüz nakli yapılan kişi olan 34 yaşındaki Turan Çolak, tedavilerine devam ediyor.

34 yıl boyunca rahatsızlığı sebebi ile bir kere bile içtenlikle gülemeyen Turan Çolak geçirdiği operasyon sonrasında yüz kaslarına gülmeyi öğretiyor. Yeni nakil edilen yüzü ile hayatına devam eden Çolak'ın tamamen sağlıklı bir insan gibi yaşayacağına tüm doktorlar inanıyor.

Bu bağlamda Akdeniz Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yüz nakli operasyonu yapılan Turan Çolak, fizik tedavilerinin devam ettiğini söyledi.

Yüzünde yavaş yavaş mimikler yapmaya başladığını anlatan Çolak, tedavilerin ardından 'gülebileceğini' de söyledi. Artık geleceğe umutla baktığını belirten Çolak, tedavilerinin tamamlanmasının ardından hayatının farklı olacağını kaydetti.

Türkiye'de dördüncü yüz nakli yapılan 34 yaşındaki Turan Çolak'a, 15 Mayıs'ta Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki lise öğrencisi Tevfik Yılmaz'ın yüzü nakledilmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 34 Yıl Sonra 'Gülmeyi' Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement