4.5 Milyon Hane Hala Ped Kullanmıyor - Son Dakika
Güncel

4.5 Milyon Hane Hala Ped Kullanmıyor

4.5 Milyon Hane Hala Ped Kullanmıyor

Molped, 2012 yılında yeni logosu, yeni ambalajları ve yeni ürünleri ile hızla büyümesini sürdürüyor.

19.11.2012 16:31

MOLPED, HER EVE GİREREK SEKTÖR LİDERLİĞİNE OYNUYOR.

TÜRKİYE'NİN EN İNCE PEDİNİ ÜRETTİ,LİDERLİĞE GÖZÜNÜ DİKTİ

Hijyen sektöründe girdiği her ülkede ismini ilk 3 marka arasına yazdıran Molped, Türkiye'nin en ince pedini üreterek pazarda yeni bir dönemin kapısını açtı. Molped, Cezayir'den sonra Mısır'da da pazarlama faaliyetlerini hızlandırdı. Molped, Kuzey Afrika'da sektör liderliği için harekete geçti.

Hayat Kimya Genel Koordinatörü Prof. Dr. Orhan İdil ve Hayat Kimya Hijyen Kategorisi Pazarlama Müdürü Melek Soklangıç Dinçer, düzenledikleri basın yemeği ile Hayat Kimya'nın hijyenik ped kategorisindeki yeniliklerini ve pazardaki son gelişmeleri paylaştılar.

Prof. Dr. Orhan İdil, hijyenik ped sektöründeki gelişmelerden bahsetmeden önce Hayat Holding'in 2012 yıl sonu ciro hedeflerini açıkladı. İdil, "Hayat Holding'in bünyesinde 25 şirket yer alıyor. Hayat Holding 9 bin 300 çalışanı, 4 milyon 750 bin metrekare alana yayılan yatırımları ile hızlı büyümesini sürdürüyor. Tüm bu yatırımlarımızla Hayat Holding olarak 2011 yılını 1 milyar 800 milyon dolarlık ciro ile kapattık. 2012 yıl sonu ciro hedefimiz ise yüzde 24 büyüme ile 2.1 milyar dolar. Yılın ilk 9 ayındaki büyüme rakamlarımız da hedeflerimizi hızla gerçekleştirdiğimizi gösteriyor" dedi.

Hayat Kimya Genel Koordinatörü Prof. Dr. Orhan İdil, Hayat Kimya'nın 1999 yılından itibaren hijyenik ped üretimi gerçekleştirdiğini vurgulayarak, Türk kadını ile özdeşleşen ve sektördeki tüm dengeleri değiştiren Molped'in geçen 13 yıl içinde sektördeki ilk iki markadan biri haline geldiğini söyledi. İdil, Molped'in Türkiye dışında bulunduğu 59 ülke içinde de sektördeki ilk üç marka arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Molped ile Türk kadını birlikte yol aldı

Türkiye'de hijyenik kadın pedi sektörü yıllık ortalama 290 milyon TL ciroya sahip

Hayat Kimya Genel Koordinatörü Prof. Dr. Orhan İdil, 13 yılda hem Molped'in, hem de Türk kadının gelişimini anlattığı konuşmasında öncelikle 13 yıl içinde kadının sosyal yaşamda ve iş hayatındaki duruşunun değişimi ile ped kullanım alışkanlığındaki gelişimin paralelliğini anlattı.

Türkiye'de hijyenik ped kullanımının giderek artarak Avrupa Birliği standardına yaklaştığını belirten İdil, "Kadınların sosyal hayat ve iş hayatındaki gelişimi, kendilerine ait gelirlerinin oluşmasını sağladı ki bu da Türkiye pazarında ped kullanım oranının hızla yükselmesinde etkili oldu. Kadın artık hijyen ve kendi hijyenik bakımına önem veriyor, günlük hayatında daha aktif ve güvenli yaşam modelini tercih ediyor. Bu hızlı değişim ped kullanımında da daha ince ve emici hijyenik ped talebini arttırıyor." dedi.

Türkiye'de hijyenik kadın pedi sektörünün yıllık ortalama 290 milyon TL'lik ciroya sahip olduğunu belirten İdil, Molped'in günlük ve hijyenik ped kategorilerinde yüzde 25 pazar payı ile ilk iki markadan biri olduğunu söyledi. İdil, "Molped, pazardaki segmentasyonunu sadece yaşa, sosyal statüye, demografik özelliklere göre konumlandırmakla kalmayıp; hedef kitlenin değerlerine, tavırlarına ve hayat tarzına göre hareket ederek rakiplerinden farklılaştı ve bugünkü duruşunu kazandı." dedi.

4.5 milyon kadın hala ped kullanmıyor

Türkiye'de halen 4,5 milyon hanedeki kadının hijyenik ped satın almadığını belirten Hayat Kimya Hijyen Kategorisi Pazarlama Müdürü Melek Soklangıç Dinçer ise, "IPSOS verilerini değerlendirerek sektöre baktığımızda, Türkiye'deki hanelerin yüzde 88'ini oluşturan 13-45 yaş arası kadınların yüzde 64'ü hijyenik ped kullanıyor. Hiçbir şekilde ped kullanmayan 4,5 milyon hanede yaşayan kadınlar ise halen bez kullanıyor. Hedef 4,5 milyon hanede yaşayan kadınların bilinçlendirilerek daha hijyenik koşullarda yaşamalarını sağlamak…" dedi.

Hijyenik ped sektöründe zaman içerisindeki gelişmelerle kadınların ped tercihlerini kalın pedden ultra pede dönüştürdüğü, ancak Türk halkının sadakat duygusundan kaynaklanan bir bağlılıkla hala yüzde 15.5'lik bir kitlenin kalın ped kullandığına dikkat çeken Dinçer, sözlerine hijyenik ped sektörünün son 7 yıldaki gelişimine dikkat çekerek devam etti: "Genel olarak 2005 yılından bugüne bir kıyaslama yapacak olursak, ultra pedlerin miktarının 2 katına çıktığını, kalın pedlerin yüzde 50 düşüş yaşadığını ve günlük pedlerin miktarının ise 3 katına çıktığını söyleyebiliriz."

Ürün geliştirme çalışmalarında dikkate aldıkları en önemli kriterin tüketici beklentileri olduğunu vurgulayan Melek Soklangıç Dinçer, "Tüketici beklentilerine en doğru şekilde cevap verebilmek için yurtdışı trendlerini inceleyip tedarikçilerimiz ile yeni teknolojiler üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Türkiye dışında Cezayir, Ukrayna, Rusya, Mısır gibi pek çok ülkede kadınların hijyenik pedden beklentilerini araştırıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda ideal ve talep edilen ürünleri tüketicilerimiz ile sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada buluşturmayı hedefliyoruz"dedi.

Dinçer, Superbrands Türkiye'nin 2 yılda bir gerçekleştirdiği Türkiye'nin Süper Markalarının belirlendiği organizasyonda Molped'in seçilen Süper Markalar arasında yer aldığını belirterek; bu başarının Türk kadınını iyi tanımaları, ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda marka yatırımını ve AR-GE çalışmalarını doğru yönlendirmelerinin sonucu gerçekleştiğini vurguladı. Dinçer, "Yaptığımız çalışmalar ve yeni teknolojik yatırımlarımızla Türkiye'deki en ince pedi ürettik. Yeni Molped, aktif, kalite ve yüksek standart arayan, hareket özgürlüğü isteyen kadınlar için yaratıldı. Yeni Molped ile sektördeki liderlik iddiamız daha da güçlenecek" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 4.5 Milyon Hane Hala Ped Kullanmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement