4. Transanatolia Rally - Son Dakika
Güncel

4. Transanatolia Rally

4. Transanatolia Rally

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin ilk yerli 4x4 arazi aracı unvanını taşıyan TURKAR, ralli kapsamında ''raid'' kategorisinde yarışacak TURKAR'ın üreticisi Hisarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Türker: "TURKAR arazi aracından 300 tane ürettik, önümüzdeki 5 yıl içinde sahada 5 bin aracımız olmasını planlıyoruz"

14.09.2013 14:39

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin ilk yerli 4x4 arazi aracı unvanını taşıyan TURKAR, ralli kapsamındaki "raid" kategorisinde yarışacak.

Türkiye'nin ilk yerli 4x4 arazi aracı olan TURKAR, 15-21 Eylül tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek 4. Transanatolia Rally'de "Raid" kategorisinde yarışacak. Rallide, TURKAR'ı üreten Hisarlar Grup çalışanları Semih Sakar ve Özcan Gökkaya ile Erhan Çetinkaya ve Alper Turan'ın yönetimindeki iki ayrı araç mücadele edecek.

Yarışma öncesinde Antalya'ya gelerek araçları inceleyen Hisarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TUBİTAK'ın desteğiyle üretilen TURKAR'ın yüzde 100 yerli tasarım olduğunu söyledi.

Aracı traktör, iş makinesi, otomobil ve kamyonun karışım hali olarak tanımlayan Türker, 65 ayrı iş kolunda görev yapabildiğini söyledi. Aracın logosunun hız ve çevikliğiyle bilinan Anadolu yaban keçisi olduğuna dikkati çeken Türker, sıcak ve soğuk iklimde rahatlıkla hareket edebilen özel bir araç olduğunu kaydetti.

Türker, "İhracattaki hedefimizin şimdiden üstüne çıktık. Yaptığımız görüşmeler sonucunda ismini açıklayamayacağımız bir ülkeden 300 sipariş aldık. Bu ülke Suriye değil. Siparişler teslim edilirken ismini açıklayacağız. Serbest piyasadan da yoğun talep geliyor. TURKAR arazi aracından 300 tane ürettik, önümüzdeki 5 yıl içinde sahada 5 bin aracımız olmasını planlıyoruz. 2015 hedeflerimizi öne çekmeye başladık" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile de görüşmelerin devam ettiğini anlatan Türker, "Orada test çalışmaları tamamlanmış durumda. Zaman içinde TSK'dan gerekli siparişleri alacağımıza inanıyorum. Artık Türk ordusu yerli malı 4x4'e binebilecek inşallah" diye konuştu.

TURKAR'ın seri üretiminin 2011 yılı başından bu yana yapıldığını bildiren Türker, aracın kırsal ambulans, arama kurtarma, askeri taktik ve lojistik hizmet, doğa sporları ve gezi, mobil ofis, kar küreme ve tuz serpme, yol süpürme, demiryolu hat bakım ve servis, dar alan ve orman yangınlarında ilk müdahele aracı,  akaryakıt tankeri, telekopik platform, yük kaldırma ve araç çekme vinci gibi alanlarda rahatlıkla kullanılabildiğini dile getirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4. Transanatolia Rally - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement