5 Kişi Tecavüz Suçundan İdam Edildi - Son Dakika
Güncel

5 Kişi Tecavüz Suçundan İdam Edildi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de 5 kişi, toplu tecavüz suçundan Pole Çarhi Hapishanesi'nde asılarak idam edildi.

08.10.2014 16:33  Güncelleme: 17:51

Afganistan Başsavcı Yardımcısı Rahmatullah Nazari, AA'ya yaptığı açıklamada, ağustos ayında Kabil'in Pağman ilçesinde 4 kadına tecavüz eden 5 kişinin, idam edildiğini söyledi.

ERKEKLERİ DÖVÜP KADINLARA TECAVÜZ ETTİLER

Kabil'in Pağman ilçesinde, 26 Ağustos'ta katıldıkları düğünden evlerine dönen bir aile, başkentin girişinde polis üniforması giyen 10 kişi tarafından durdurularak, ilçeye bağlı bir köye götürülmüş, gruptaki erkekler saldırganlar tarafından dövülürken, dört kadına tecavüz edilmişti.

3 SALDIRGANIN YAKALANMASI İÇİN OPERASYOLAR DEVAM EDİYOR

Polis, ülke genelinde geniş çaplı operasyon başlatmış, suçluların 7'si yakalanmıştı. 3 saldırganın yakalanması için ise operasyonlar devam ediyor. Kabil'in Birinci Mahkemesi, yakalanan yedi kişiyi idama mahkum etmiş ancak İstinaf Mahkemesi, bu kişilerden ikisine yirmişer yıl hapis cezası vermişti.

MAFYA BABASI DA İDAM EDİLDİ

Yaklaşık iki hafta önce de Afganistan'ın eski Devlet Başkanı Hamid Karzai, bu kişilere Kabil'in İstinaf Mahkemesi tarafından duyurulan idam cezasını imzalamıştı. Öte yandan, Başsavcılığın verdiği bilgiye göre, bugün Afganistan'da onlarca kişiyi kaçırılan ve katleden mafya babası Habib İstalif de idam edildi.

İstilaf'in idam hükmü, eski Devlet Başkanı Karzai tarafından iki ay önce onaylanmıştı.

5 Kişi Tecavüz Suçundan İdam Edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5 Kişi Tecavüz Suçundan İdam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement