60 Yaşında Üçüncü Üniversiteyi Bitirdi - Son Dakika
Güncel

60 Yaşında Üçüncü Üniversiteyi Bitirdi

60 Yaşında Üçüncü Üniversiteyi Bitirdi

Bursa'da, kimya öğretmeni Ercan Türker, Gazi Üniversitesi Kimya Öğretmenliği ve Ege Üniversitesi Zootekni bölümlerinin ardından 60 yaşında Uludağ Üniversitesi (UÜ) Hukuk Fakültesi'nden de mezun oldu.

18.02.2016 14:25

Bursa'da, kimya öğretmeni Ercan Türker, Gazi Üniversitesi Kimya Öğretmenliği ve Ege Üniversitesi Zootekni bölümlerinin ardından 60 yaşında Uludağ Üniversitesi (UÜ) Hukuk Fakültesi'nden de mezun oldu. Öğretmenlik mesleğini bırakacağını söyleyen Türker, topluma faydalı bir avukat olmak istediğini belirtti.

Mesleği nedeniyle öğrencileri sürekli sınavlara hazırladığını ifade eden Kimya Öğretmeni Türker, önceki gün Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen tören ile hukuk fakültesi diplomasına kavuştu. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın elinden diplomasını alan ve avukatlık yapmaya hak kazanan Türker, ilk iş olarak Bursa Barosu'na da kaydını yaptırdı.

Sınavlara hazırlanmayı bir yaşam felsefesi olarak gördüğünü belirten Türker, "60 yaşındayım. Şu anda üçüncü üniversiteyi bitirdim. İlk önce Gazi Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldum. Daha sonra Ege Üniversitesi Zootekni Bölümü'nden mezun oldum. Şimdi de hukuk fakültesini bitirdim" dedi.

Özel bir eğitim kurumunda kimya öğretmenliği yaptığını mesleğinden dolayı 40 yıldır öğrenciler ile birlikte olduğunu açıklayan Türker, şunları söyledi:

"Gençliğimde de azimliydim. Ancak o dönemdeki terör olaylarından dolayı öğrencilikten hiç zevk alamamıştım. Şimdi artık her şey çok daha kolaylaştı. Ben de okumayı sevdiğim ve eğitimin içerisinde olduğum için imkan buldukça üniversite sınavlarına girdim. En sonunda da Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandım. Burayı da bitirdim. Şimdi öğretmenlik yapmayı düşünmüyorum. Bugünden sonra avukatlık yapacağım. Baro'ya kayıt oldum. Artık öğretmenlik mesleğini bırakıp avukat olarak meslek hayatıma devam edeceğim. Topluma ve çevreme faydalı bir avukat olmak istiyorum. Fırsat buldukça öğretmenlik mesleğime de devam edeceğim" dedi.

SINIF ARKADAŞLARINI KENDİ EVİNDE KAMPA ALDI

Hukuk fakültesinde kendisi ile birlikte eğitim gören ancak okulu bitiremeyen arkadaşlarına da yardımcı olduğunu vurgulayan iki çocuk babası Türker, "Okulu bir türlü bitiremeyen öğrenci arkadaşlarımı kampa aldım. Onlara evimde ders çalıştırdım. Böyle yaklaşık 20 öğrenci arkadaşımı benim gibi mezun ettim.Bana hepsi okulda 'hocam' diye sesleniyorlardı. Onlardan çok saygı gördüm. Ben de kendilerine elimden gelen desteği verdim. Hukuk Fakültesi dekanımız bile beni gördüğünde 'hocam nasılsın?' diye sesleniyordu. Çok güzel bir ortamda eğitimimi tamamladım" dedi.

ÇAY MOLALARINDA KENDİSİNDEN İZİN İSTİYORDUM

Eşini diploma töreninde yalnız bırakmayan Fatma Türker de, kocasının çalışma azminden son derece memnun olduğunu söyledi. Kendisi de emekli olan Fatma Türker, kocasının çalışkanlığı artık bir yaşam felsefesi haline getirdiğini kaydetti. Fatma Türker, "Özellikle ders çalışma stili çok farklı. İnanılmaz derecede bir iş disiplinine sahip. Sürekli not tutar ve temize çeker. Öğrenci arkadaşlarını da eve getirerek onlarla ders çalışırdı. Ben aralarda çay bile getirmek için kendisinden izin isterdim. O derece disiplinliydi" diye konuştu.

KIZINDAN ÖNCE MEZUN OLDU

Babasının kendisinden önce mezun olduğunu aktaran ailenin Ege Nur Türker ise;

"Balıkesir Üniversitesi Müzik Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Babam bizden önce mezun oldu. Abim de var. O da Osmangazi Üniversitesi'nde matematik ve bilgisayar bölümlerinde çift anadal eğitimi alıyor. Babamın çalışma azmi ve disiplini bizlere de örnek oluyor. Kendisinden çok şey öğrendik ve öğrenmeye de devam edeceğiz. Babam bizi çok mutlu etti. Hepimizden önce mezun oldu. Ders çalışmayı seviyor ve bunu bir yaşam felsefesi olarak görüyor" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 60 Yaşında Üçüncü Üniversiteyi Bitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement