Konya'da 62 Yıl Sonra Kore Gazileri Buluştu - Son Dakika
Güncel

Konya'da 62 Yıl Sonra Kore Gazileri Buluştu

Konya\'da 62 Yıl Sonra Kore Gazileri Buluştu

Konya'da yaşayan yatağa mahkum Mehmet Küçüksayar, 62 yıl önce Kore'de aynı birlikte bulunduğu Mustafa Usta ile yıllar sonra bir araya geldi.

26.01.2014 16:08  Güncelleme: 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

62 yıl önce Kore'de aynı birlikte olan savaş bittikten sonra bir daha görüşemeyen askerlik arkadaşları, uzun yıllar sonra Konya'nın Hüyük ilçesinde buluştu.

Kore Gazisi Mustafa Usta, yaptığı açıklamada, arkadaşını uzun yıllar sonra gördüğü için mutlu olduğunu söyledi.

62 yıllık hasreti bitiren buluşma anlarında hasta olan arkadaşının elini tutan, yanağından öperek uzun yıllar sonra bir kez daha asker selamı vermenin mutluluğunu yaşayan Kore Gazisi Usta, Türkiye'de yaşayan Kore gazilerinin de bu tür teşebbüslerle bir araya gelmesi temennisinde bulundu.

Usta, bundan sonra arkadaşıyla sık sık görüşmek istediğini belirterek, "Kore'de benim için çok kıymetli bir çavuştu. Bizi buluşturanlardan Allah razı olsun. Çok duygulandım. Birbirimize telefon açacağız, görüşeceğiz. Bundan sonra ayrılmak yok" dedi.

Mehmet Küçüksayar'ın oğlu İsmail Küçüksayar da Hüyük'ün yaşayan tek gazisinin tek oğlu olduğunu dile getirdi.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

"Babam çiftçilikle uğraşırdı, şimdi ise gazilik maaşıyla geçimini sağlıyor" diyen Mehmet Küçüksayar, "Bakımını annemle biz takip ediyoruz. 3 yıldır alzheimer hastası. 1,5-2 yıldır da yatağa bağımlı... Bu buluşma, çok anlamlı oldu. Çok sevindik, mutlu olduk. Babam da sizleri görünce sevindi, konuşamasa da yüzü güldü. Kore anılarını çok anlatırdı, kendisinin bir takım çavuşu olduğunu söylerdi. Hatta yanında 2 şehit verdiğini üzülerek anlatırdı" diye konuştu.

Kore gazisi Mehmet Küçüksayar'ın eşi Fadime Küçüksayar ise yıllar sonra gelen buluşmanın kendisini çok duygulandırdığını ve sevindirdiğini vurgulayarak, "Herhangi bir sıkıntımız yok, soranlar sağolsun, devletimiz sağolsun" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Kore Gazisi Usta, vesikalık fotoğrafını, arkadaşının duvarında asılı olan Kore hatırası fotoğraf çerçevesine astırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya'da 62 Yıl Sonra Kore Gazileri Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement