Antalya'da 112 Acil Çağrı Merkezine gelen aramaların yüzde 57'si gereksiz aramalar oluşturdu - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 112 Acil Çağrı Merkezine gelen aramaların yüzde 57'si gereksiz aramalar oluşturdu

Antalya\'da 112 Acil Çağrı Merkezine gelen aramaların yüzde 57\'si gereksiz aramalar oluşturdu

Antalya'da 112 Acil Çağrı Merkezine gelen aramaların yüzde 57'sini gereksiz aramaların oluşturduğu bildirildi.

10.09.2021 15:31  Güncelleme: 18:16

Antalya'da 112 Acil Çağrı Merkezine gelen aramaların yüzde 57'sini gereksiz aramaların oluşturduğu bildirildi.

Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen 2021 yılı 2. Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Mehmet Koçak, sistem, işleyiş, faaliyetler, 2021 verileri ve hedefler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Yapılan sunumda yılın 8 aylık döneminde sisteme gelen 2 milyon 510 bin 860 çağrının yüzde 57'sinin gereksiz çağrılardan oluştuğu bilgisi paylaşıldı.

Vali Yazıcı, asılsız ihbar ve gereksiz çağrılarla mücadele etmek amacıyla çalışma yapılması ve kampanya düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Yazıcı, "Yıllara baktığımızda her yıl gereksiz çağrılarda azalma var. Ancak bunu daha aza indirmemiz gerekli. Bu tür gereksiz çağrılarla ilgili toplu taşıma, hastane, nüfus müdürlükleri, tapu müdürlükleri ve belediye girişleri gibi yerlere bu konuda bilgilendirici çalışmalar yaparak yayınlayalım." diye konuştu.

"Allah'a şükür yangın bölgesinde çok büyük bir sorunumuz yok"

Manavgat'ta 28 Temmuz'da 4 farklı noktada başlayan orman yangınına da değinen Yazıcı, "Yaraların sarılması noktasında çok büyük bir şikayet yok. Bu bizim açımızdan mutluluk verici. Bu da devletimizin ve milletimizin bu tür afetlerde yaraların sarılması noktasında birliğinin ve büyüklüğünün en büyük göstergesi." dedi.

Yazıcı, toplantı sonrası merkez çalışanlarını ziyaret ederek, personele başarı diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da 112 Acil Çağrı Merkezine gelen aramaların yüzde 57'si gereksiz aramalar oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement