7 Yılı Temyiz Etti, 25 Yıl Hapis Yedi - Son Dakika
Güncel

7 Yılı Temyiz Etti, 25 Yıl Hapis Yedi

7 Yılı Temyiz Etti, 25 Yıl Hapis Yedi

Bursa'da 19 yaşındaki bir gencin ölümüyle biten kavgaya karıştığı iddiasıyla verilen 7 yıllık hapis cezasını fazla bulup temyiz eden tutuksuz sanık, mahkemece 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

14.06.2013 12:55

Bursa'da 19 yaşındaki bir gencin ölümüyle biten kavgaya karıştığı iddiasıyla verilen 7 yıllık hapis cezasını fazla bulup temyiz eden tutuksuz sanık, mahkemece 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kavgaya karışan sanığın cezasının, yaralıyı almaya gelen ambulansa önüne geçerek engel olduğu iddiasıyla artırıldığı ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre olay, 4 yıl önce Ocak ayında merkez Osmangazi ilçesi Cemal Nadir Caddesi'ndeki büfede meydana geldi. Boş bira şişelerini büfeye vermek isteyen 19 yaşındaki Gökhan Hasırcıklı, omuz atma meselesi yüzünden 3 kişiyle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine S.K. tartıştığı Gökhan Hasırcık'lıyı göğüs ve sırtından bıçakladı. Yerde yatan yaralıya tekme ve çöp bidonlarıyla vurdukları iddia edilen S.K.'nin arkadaşları E.D. ve S.L.'nin gelen ambulansın önüne geçerek yaralıyı almasına engel olduğu öne sürüldü. Hasırcıklı, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kan kaybından hayatını kaybetti. Cinayet anı ve ardından yaşananlar ise çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olayla alakalı adli mercilere sevk edilen S.K. tutuklanırken, arkadaşları E.D. ve S.L. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan S.K., "adam öldürmek" suçundan 15 yıl, cinayete iştirak ettikleri ve maktulün hastaneye götürülmesini engelledikleri iddia edilen E.D. 7, yaşı 18'den küçük olan S.L. ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay sonrasında hakkında verilen 7 yıllık hapis cezasını fazla bulan E.D., kararı temyiz etti. Dosyayı tekrar ele alan Yargıtay, yerel mahkemenin bu kararını bozarak sanıklara daha fazla ceza verilmesi gerektiği şeklinde görüş bildirdi. Bozma ilamı karşısında yeniden hakim karşısına çıkan sanıklardan S.K. ve E.D.'ye 25'er yıl hapis veren mahkeme, S.Y.'yi ise 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Yargıtay, yerel mahkemenin bu kararını onarken, tutuksuz sanıklar hakkında kesinleşmiş hapis cezalarından dolayı yakalama kararı çıktı.

Bu arada çalıştığı iş yerinden izin alarak Devlet Hastanesi'ne muayene olmaya giden E.D., Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. E.D., sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 7 Yılı Temyiz Etti, 25 Yıl Hapis Yedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement