70 Yaşında Elektrikle Buluştular - Son Dakika
Güncel

70 Yaşında Elektrikle Buluştular

70 Yaşında Elektrikle Buluştular

Aydın’ın Çine ilçesi Kırksakallar köyü yakınında Hıdırağa mahallesinde oturan 70 yaşındaki Arife Dursun Sarı çiftinin evine elektrik bağlandı

22.10.2013 15:08

Aydın'ın Çine ilçesi Kırksakallar köyü Hıdırağa Mahallesi'nde oturan Arife ve Dursun Sarı çifti, 70 yaşından sonra elektriğe kavuştu.

Kırksakallar köyüne dikilen elektrik direkleri ve yapılan çalışmalarla, köy çevresinde bulunan evlere elektrik bağlandı. 70 yaşındaki Arife - Dursun Sarı çiftinin köyden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan evlerine de elektrik hattı çekildi.

Evlerine elektrik bağlanmasının mutluluğunu yaşayan Dursun Sarı, bir dönem azalık yapmasına rağmen köy merkezi dışında kalan konutlara elektrik bağlatamadığını belirterek, "Evimizi gaz lambasıyla aydınlatıyor, elektrikli ürünlerin hiç birini kullanamıyorduk. Evimizdeki radyodan Türkiye ve dünyada olan biteni öğreniyorduk. Artık yaşamımız daha da kolaylaşacak" dedi.

Arife Sarı da, elektrikleri olmadığından televizyon ve diğer elektrikle çalışan eşyalarının bulunmadığını, artık bunlara kavuşabileceğini evinde telvizyon seyredebileceğini söyledi. Çamaşırını, bulaşığını daha rahat yıkayabileceğini, suyunu daha çabuk ısıtabileceğini söyleyen Arife Sarı, "Yoğurt yapmak için iki saatimi yoğurt kovanının başında geçiriyordum, artık yoğurdumu yayık makinesinde yapıyorum. Başında beklemem gerekmiyor, gidip diğer işlerim varsa onlarla uğraşıyorum" dedi.

"70 yıl sonra ilk defa elektrik faturası ödeyeceğim. Bu değişik bir duygu. Bazen elektrik faturalarına kızan insanları duyuyorduk, ben ise şu an seviniyorum" diyen Arife Sarı, mutluluğunu dile getirdi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 70 Yaşında Elektrikle Buluştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement