70 Yıllık Karma Okul, Kız Lisesi Oldu - Son Dakika
Güncel

70 Yıllık Karma Okul, Kız Lisesi Oldu

70 Yıllık Karma Okul, Kız Lisesi Oldu

Midyat Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı, Aziz Önen Anadolu Lisesi'nin Aziz Önen Kız Lisesi'ne dönüştürülmesini onayladı.

15.07.2016 13:32

Midyat Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı, Aziz Önen Anadolu Lisesi'nin Aziz Önen Kız Lisesi'ne dönüştürülmesini onayladı. Daha önce erkek ve kızların birlikte okuduğu Aziz Önen Anadolu Lisesi'nde önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminden itibaren sadece kızlar okuyacak. Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan okulun ana giriş kapısı ile bina girişinde asılı bulunan, 'Aziz Önen Anadolu Lisesi' isimli tabelası indirilerek yerine, 'Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi' yazılı yeni tabelası asıldı.

'Bir devir kapandı'

Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kaya, yapılan değişiklikle birlikte yaklaşık 70 yıldan bu yana karma eğitim veren okulda bir devrin kapandığını belirterek, okulun sadece kız öğrencilerin eğitim göreceği 'Kız Anadolu Lisesi'ne' dönüştürüldüğünü belirtti. Kaya şunları söyledi:

"Midyat'ta 1947 yılında eğitim öğretime başlayan ve eski adıyla 'Midyat Lisesi', Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği onayla, Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldü. Velilerimiz ve öğrencilerimizin bilmesi gereken en önemli husus, burası herhangi bir mesleğe yönelik eğitimin yapıldığı bir okul türü değildir. Burası bir Anadolu Lisesi'dir. Veliler sık sık 'burası bir meslek lisesi midir?' diye soruyorlar, bu nedenle velilerin ve öğrencilerin bu durumu bilmelerinde fayda var. Okulumuz pansiyonlu bir Kız Anadolu Lisesi'dir. Kaliteli bir eğitim almak ve bunun sonucunda hedefledikleri üniversiteye yerleşmek isteyen tüm kızlarımızın tek adresi Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi'dir. Karma eğitime alternatif olarak sadece kız çocuklarımızın alınacağı okulumuzda büyük başarılar hedefliyoruz. Başarılarımıza ortak olmak, yarının çalışkan, başarılı ve mutlu çocukların adresi olan okulumuza tüm kız çocuklarımızı bekliyoruz."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel 70 Yıllık Karma Okul, Kız Lisesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement