73 Yaşındaki Muhtar: Halk İsterse, Ölene Kadar Hizmet Ederim - Son Dakika
Güncel

73 Yaşındaki Muhtar: Halk İsterse, Ölene Kadar Hizmet Ederim

73 Yaşındaki Muhtar: Halk İsterse, Ölene Kadar Hizmet Ederim

Tunceli'de 21 ve Erzincan'da ise 16 yıl muhtarlık yapan Barbaros Mahallesi muhtarı 73 yaşındaki Mehmet Baki, "Halk isterse ölene kadar hizmet ederim" dedi.

16.04.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de 21 ve Erzincan'da ise 16 yıl muhtarlık yapan Barbaros Mahallesi muhtarı 73 yaşındaki Mehmet Baki, "Halk isterse ölene kadar hizmet ederim" dedi.

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'ne bağlı Başkalecik Köyü'nde dünyaya gelen  Mehmet Baki, 1973'ten 1994'e kadar köyünde aralıksız muhtarlık yaptı. Berberlik, muavinlik, gıda ve yün satıcılığı yapan eşini kaybeden 4 çocuk babası Mehmet Baki, göç ettiği Erzincan'ın Barbaros Mahallesinde de 1999 yılında tek aday olarak girdiği muhtarlık seçimlerini kazandı. Toplam 37 yıl muhtarlık yaptığını görev süresinin bitiminde 41 yılı tamamlamış olacağını bildiren Mehmet Baki, halkın oy vermesi halinde göreve yeniden aday olacağını belirterek, şöyle dedi:

"Hedefim; ölene kadar çok sevdiğim muhtarlığı yapmak. Görev süresince birçok ödül aldım. Hayatım boyunca halkın bana verdiği destekle, şerefle muhtarlık görevini yürüttüm. Halkımı incitmedim hem de devletime hizmet ettim. Devletim ve vatandaşımın hizmetini aksatmadım. Halk da hep beni destekledi. Muhtarlık görevim süresince hükümetler değişti. İl ve ilçelerde kaymakam, valiler değişti. Şimdiye kadar hiçbir hatam, mahkemelik bir işim olmadı. Bu 4 yılı da tamamladıktan sonra eğer vatandaş isterse tekrar aynı göreve şerefimle devam ederim. Ben bu aşkla yola çıktım. Eğer vatandaş isterse ölünceye kadar muhtarlık yapmaya devam ederim." - Erzincan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 73 Yaşındaki Muhtar: Halk İsterse, Ölene Kadar Hizmet Ederim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement