GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Bekçi adaylarının mülakat yapıldığı okulda sıra beklemesi
Adayların sırasıyla mülakata alınması
Okul önünde alınan güvenlik önleminden detaylar
Bekçi adaylarından Cüneyt Atalar ve Askeri Kayadelen'in açıklamaları Diyarbakır'da 742 bekçi kadrosu için 5 bin 630 başvuru
İçişleri Bakanlığının mahallelere bekçi alımına ilişkinin duyurusu üzerine Diyarbakır'da 742 kişilik kadroya 5 bin 630 kişi başvurdu
Farklı illerden gelenlerin de katıldığı bekçilik mülakatı için kadınlar da müracaat etti
İçişleri Bakanlığının mahallelere bekçi alımına ilişkinin duyurusu üzerine Diyarbakır'da 742 kişilik kadro için 5 bin 630 kişi başvuru yaptı.
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çarşı ve mahallelerde 742 bekçi görevlendirilecek. Bekçi kadrosu için başvuran 5 bin 630 kişi çeşitli okullarda mülakata alındı.
Farklı illerden gelen bekçi adayları, rakiplerini geride bırakmak için birbirleriyle yarıştı.
Mülakatta adaylara genel kültür ağırlıklı soruların yöneltildiği öğrenildi.
Bekçi adaylarından Cüneyt Atalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mülakata girmek için İstanbul'dan geldiğini söyledi.
Aklından ve gönlünden Diyarbakır geçtiği için tercihini bu yönde kullandığını dile getiren Atalar, "İstanbul'dan tek başıma buraya geldim. Mülakatın içeriğine ilişkin adayların hiç bilgisi yok. Kazanacağımı umuyorum ve tüm adaylara başarılar diliyorum." dedi.
Mülakata giren Askeri Kayadelen de soruların zor olmadığını, sınavın iyi geçtiğini söyledi. Tüm soruları yanıtladığını ifade eden Kayadelen, mülakatı geçtiği takdirde yazılı sınava girmeye hak kazanacağını anlattı.
Mülakatta başarılı olacak bekçi adayları, 11 Mayıs'ta gerçekleştirilecek yazılı sınava girecek.
Öte yandan, bekçilik için başvuranlar arasında kadınlar da yer aldı.
Son Dakika › Güncel › 742 Bekçi Kadrosu İçin 5 Bin 630 Başvuru - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.