77 Kedi Mama Bekliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

77 Kedi Mama Bekliyor

77 Kedi Mama Bekliyor
04.11.2012 10:37  Güncelleme: 11:32

Antalya'da evinde 77 sokak kedisi ve 3 köpek besleyen emekli banka müdürü hayvanlara bakabilmek için evini taşıdı.

Antalya'nın Kaş İlçesi'ndeki evinde 77 sokak kedisi ve 3 köpek besleyen emekli banka müdürü 55 yaşındaki Ayşe Önder, komşularının şikayeti nedeniyle sırf hayvanlarına bakabilmek için evini yerleşim yerinin dışına taşıdı.

İstanbul'da bir bankanın şube müdürüyken emekli olan Ayşe Önder, yaşamının geri kalanını doğup büyüdüğü yer olan Kaş'ın Kalkan Beldesi'nde geçirmeye karar verdi. 2009 yılında Kalkan'ın Bezirgan Köyü'ne yerleşen ve tek başına yaşamaya başlayan Önder, evini sokak kedilerine açtı. Bölgedeki pek çok kediyi alarak evinin bahçesinde bakmaya başlayan Önder, bir süre sonra köylülerin kedilerden şikayetçi olması üzerine buradan taşındı. Kalkan'da yerleşim yerlerine uzakta ev yaptıran Önder, yine kedilerden vazgeçmedi. Buradaki evinin bahçesine küçük kulübeler yaptıran Ayşe Önder, tam 77 sokak kedisi ve 3 köpeğe bakıyor. Yaşamını ve gelirini sokak hayvanlarına adayan Ayşe Önder, kedilerin aşılarını düzenli şekilde yaptırıyor ve kısırlaştırıyor. Bölgede oturan pek çok kişi de bakmak istemediği ya da doğum yapan kedilerinin yavrularını gizlice Ayşe Önder'in kapısına bırakıyor.

MAMA DESTEĞİ BEKLİYOR

Kapısına bırakılan her kediye kucak açan hayvansever Ayşe Önder, bu büyük aileye bakabilmek için hayvan dostlarından besin yardımı beklediğini söyledi. Tek başına yaşadığı için yalnızlığını kedilerle paylaştığını anlatan Önder, tek gayesinin sokak kedilerine mutlu bir yaşam sunmak olduğunu belirtti.

ŞİKAYETLER NEDENİYLE EVİNİ TAŞIDI

Yaklaşık 3.5 yıldır Kalkan'ın dışındaki bir tepenin üzerine yaptırdığı evde kaldığını anlatan Önder, "Bezirgan Köyü'nden getirdiğim kedilere bakabilmek için buraya yerleştim. Burada yaşayan insanlar yazın yaylaya gidiyor. O zaman kedilerini sokağa bırakıyor. Hayvanlar aç kalmasın diye alıyor ve bakıyorum. İnsanlar kedilerden şikayetçi oldukları için evimi uzağa yaptırdım. Böylelikle kimse şikayetçi olmuyor. Çok bağımsız, özgür ve mutlu halde burada yaşıyoruz" dedi.

MAMA DESTEĞİ BEKLİYOR

Tek sıkıntısının kedilere mama bulmak olduğunu anlatan Önder şunları söyledi:

"Umarım bu konuda yardım alırız. Sadece kısırlaştırma konusunda Kalkan'da çok güzel bir derneğimiz var. Burada oturan yabancı kadınlarla birlikte yönetiyoruz. Özellikle İngiliz kadınlar hayvan bakımı konusunda çok duyarlı. Kedilerin kısırlaştırılmasında sürekli destek veriyorlar. Hayvan dostlarından bize 'mama' yardımı yapmalarını istiyoruz." - Antalya/ Kaş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 77 Kedi Mama Bekliyor - Son Dakika


Advertisement