8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BM'de kadınların konumlarının güçlendirilmesi konulu etkinlikte toplanan ünlü kadınlar, yürüyüş yaptı Eski ABD Dışişleri Bakanı Clinton: ''Kadın hakları 21. yüzyılın bitmemiş işi''

08.03.2014 09:56

Birleşmiş Milletler'de (BM), 8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesinde kadınların konumlarının güçlendirilmesi konulu bir dizi etkinlik düzenlendi.

BM'deki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen, eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un da katılarak bir konuşma yaptığı toplantılarda, kadın hakları ele alındı.

"Barış için BM Kadın Örgütü"nün BM'nin karşısındaki Dag Hammarskjöld Park'ta düzenlendiği "Kadına Şiddete Son Verilmesi için Mart Yürüyüşü" adlı yllık etkinlikte ise birçok ünlü kadının da aralarında bulunduğu kalabalık, BM'den parka kadar yürüdü.

Yürüyüşte, BM Kadın Örgütü İcra Direktörü Phumzile Mlambo-Ngcuka, BM Genel Sekreter Ban Ki-mun'un eşi Ban Soon-Taek, BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nassir Abdulaziz Al-Nasser ve eşi Muna Rihani Al Nasser, McCain vakfı yöneticisi ve Senatör John McCain'in eşi Cindy McCain ile Trudie Styler, Naomi Campbell ve Kim Cattrall gibi ünlü isimler de yer aldı.

BM Kadın Örgütü İcra Direktörü Phumzile Mlambo-Ngcuka, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadınların dünyada liderlik pozisyonlarında, barışı sağlamada, siyasette, iş dünyasında ve dini kuruluşlarda eşit temsil edilmesinin önemli olduğunu bildirdi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise BM'de yaptığı konuşmasında, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının, "21. yüzyılın tamamlanmamış işi" olduğunu söyledi.

1995 yılında Pekin'de yapılan Dünya Kadın Konferansı'na ABD Başkanı eşi olarak katıldığını dile getiren Clinton, burada "kadın haklarının insan hakları, insan haklarının kadınların hakları olduğu"nun deklere edildiğini ifade etti.

Clinton daha sonra, "Kadın ne zaman başarılı olursa, dünya da o zaman başarılı olur. Ne zaman kadın gelişirse, toplum da o zaman gelişir" diyerek, cinsiyet eşitliği konusunun BM'nin dünyanın kalkınması konusundaki çabalarının odağında olması gerektiğini ifade etti. - New York

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement