82. İzmir Enternasyonal Fuarı - Son Dakika
Güncel

82. İzmir Enternasyonal Fuarı

82. İzmir Enternasyonal Fuarı

Sri Lanka Sanayi ve Ticaret Bakanı Bathiudeen: "Sri Lanka ve Türkiye'nin iş camialarının, İzmir Enternasyonal Fuarı fırsatından yararlanarak, güçlü ticari bağlantılar oluşturmalarını istiyoruz"

29.08.2013 20:21

Sri Lanka Sanayi ve Ticaret Bakanı Rishad Bathiudeen, Sri Lanka ve Türkiye iş camiasının, İzmir Enternasyonal Fuarı fırsatından yararlanarak, güçlü ticari bağlantılar oluşturmalarını istediklerini söyledi.

Sri Lanka'nın Sanayi ve Ticaret Bakanı Bathiudeen, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Sri Lanka'nın İzmir Enternasyonal Fuarı'nın "partner ülkesi" olarak seçilmesinden büyük onur duyduklarını belirtti.

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın Sri Lanka için büyük önem taşıdığına işaret eden Bathiudeen, "Sri Lanka ve Türkiye'nin iş camialarına, İzmir Enternasyonal Fuarı fırsatından yararlanarak, güçlü ticari bağlantılar oluşturmalarını istiyoruz" dedi.

Sri Lanka'nın, 30 yıl boyurca ağır terör olayları ile mücadele ettikten sonra güçlü liderlik ile vizyon oluşturduğuna işaret eden Bathiudeen, şunları kaydetti:

"Sri Lanka, gelişimi ile Asya'nın mucize ülkesi olarak anılıyor. Başkanımız Mahinda Rajapaksa'nın güçlü liderliği ile hızla gelişiyoruz. Ülke genelinde mega ölçekli projeler uygulanıyor. Sri Lanka, Asya'nın merkezi haline gelecek. Yatırımlar sırasında ülkenin güzelliği, doğal ve kültürel mirası da korunmaktadır. Hükümetimiz, potansiyel ikili partnerlerle görüşmeleri başlatmıştır. Sri Lanka'nın ticaret ve yatırım ortamı çok iyidir. Seyahat açısından da güvenli bir ülkeyiz. Dost olarak gördüğümüz Türkiye ile bağlantılarımız ipek yolu zamanına kadar dayanıyor. Hükümetler arası ilişkiler ve ekonomik işbirliği ise 1970'lerden bu yana devam ediyor. Türkiye'nin Sri Lanka Büyükelçisi İskender Okyay, iki ülke arasındaki ilişkiler konusunda yoğun çaba içinde. Sri Lanka Türkiye'nin, Türkiye ise Sri Lanka'nın önemli ticari partnerlerinden. Türkiye, Sri Lanka'nın AB bölgesine girmesi için Sri Lanka ise Türkiye'nin Asya'ya giriş kapısı olabilir." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 82. İzmir Enternasyonal Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement