9 Sendikacı Serbest Kaldı - Son Dakika
Güncel

9 Sendikacı Serbest Kaldı

9 Sendikacı Serbest Kaldı

Eskişehir'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın da bulunduğu 9 kişi serbest bırakıldı.

28.06.2013 09:29  Güncelleme: 09:32

Gezi Parkı eylemine destek amacıyla Eskişehir'de düzenlenen gösterilere katılıp, polise mukavemette bulundukları ve kamu malına zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın da bulunduğu 9 kişi serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı ile Can Büyükşahin, Soner Türkyılmaz, Güray Karagöllü, Gürkan Çevik, Eray Çelebi, Koray Abdan, Gökhan Engin ve Erhan Yıldız nöbetçi cumhuriyet savcısına ifade verdi. Savcılık 9 şüpheliden 6'sını serbest bıraktı. Eğitim Sen Şube Başkanı Ali paşa Şanlı ile Gökhan Engin ve Koray Abdan'ı ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkeme hakimi Ali Paşa Şanlı, Gökhan Engin ve Koray Abdan'a yurt dışına çıkış yasağı getirip denetimli serbestlik vererek serbest bıraktı. Serbest bırakılanlar, adliye önünde kendilerini bekleyen yakınlarına ve arkadaşlarına sarıldı. Ali Paşa Şanlı kendilerine destek vermek için Ankara'dan gelen Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız ile KESK yöneticisi Ali Kılıç'a teşekkür etti. Şanlı adliye önünde yaptığı konuşmada "Siyasi iktidarın hegemonyası ve baskısı altında kalmadan, özgür iradesiyle karar veren yargıçların verdiği kararı saygıyla karşılıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 9 Sendikacı Serbest Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement