9. Uluslararası Eller Bilimde Konferansı - Son Dakika
Son Dakika Logo

9. Uluslararası Eller Bilimde Konferansı

9. Uluslararası Eller Bilimde Konferansı
17.10.2012 12:10

9.Uluslararası Eller Bilimde Konferansı, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde başladı.

9. Uluslararası Eller Bilimde Konferansı, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde başladı.

Göynük'teki Vogue Avantgarde Otel'de yapılan konferansa ev sahipliği yapan Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konferansın bu yıl 9'uncusunun yapıldığını kaydetti.

Konferansın uluslararası üniversiteler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları tarafından her yıl bir ülkede düzenlendiğini anlatan Türkkahraman, konferans ile bilimin toplumun anlayabileceği hale getirilmesi ve toplumun hayatına yön vermesinin amaçlandığını ifade etti.

Prof. Dr. Türkkahraman, bilimin insan hayatındaki yeri ve önemine vurgu yapılan konferansa yurt içi ve yurt dışından 150'ye yakın katılım olduğunu söyledi.

Konferansta tüm insanlık adına bilimin öneminin tartışıldığına değinen Türkkahraman, "Bilim adamı içinde yaşadığı kültürü, çevreyi tanımalı ama aynı zamanda dünyanın gidişatını da görebilmeli. Yerelden evrensele ulaştığı zaman insan bilim insanı olabiliyor" dedi.

Konferans, 21 Ekim'de sona erecek.

Muhabir: Güç Gönel

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. Uluslararası Eller Bilimde Konferansı - Son Dakika


Advertisement