Aa'nın Arnavutça Yayına Başlaması - Son Dakika
Güncel

Aa'nın Arnavutça Yayına Başlaması

Kosova Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı Kosova Kültür Merkezi Müdürü Bitiş: "AA'nın Arnavutça yayına başlamasından büyük memnuniyet duyduk. İki taraflı olarak faydası olan bir gelişme"

04.10.2014 11:36

Bayrampaşa'da bulunan Kosova Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı Kosova Kültür Merkezi Müdürü Kamil Bitiş, Anadolu Ajansı'nın (AA) Arnavutça yayına başlamasından büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Kamil Bitiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA'nın Arnavutça yayına başlamasını büyük memnuniyetle karşıladıklarını aktardı.

AA'nın başka dillerdeki yayınlarına Arnavutça'yı da eklemesinin hem Arnavutlar hem de AA açısından önemli bir gelişme olduğuna dikkati çeken Bitiş, "Arnavutlar, yalnızca Balkanlar'da değil, dünyanın her tarafında yaşıyor. Avrupa ülkelerinde, ABD'de, Yeni Zelanda'da önemli bir Arnavut nüfus var. AA, Arnavutça yayın yaparak, duyurmak istediği haberleri dünyanın her yerindeki Arnavutlara duyurmuş olacak. Arnavutça'nın konuşulduğu yerlerden de daha çok haber başka yerlere ulaşacak. Bu yayın, iki taraflı da olarak faydası olan bir gelişme" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Arnavutça öğrenen kişiler açısından da bu yayınların fayda sağlayacağını belirten Bitiş, AA yönetimini tebrik etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın Arnavutça Yayına Başlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement