AB'den İtalya'ya Yasal İşlem Uyarısı - Son Dakika
Güncel

AB'den İtalya'ya Yasal İşlem Uyarısı

AB\'den İtalya\'ya Yasal İşlem Uyarısı

AB Komisyonu’nun içişlerinden sorumlu üyesi Malmström, İtalya’nın Lampedusa Adası’ndaki göçmen karşılama merkezindeki durumla ilgili yasal işlem uyarısı yaptı.

18.12.2013 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström, yasa dışı göçmenlerin Avrupa'ya geçiş noktalarından olan İtalya'nın Lampedusa Adası'ndaki göçmen karşılama merkezindeki durumu "korkunç" olarak tanımlayarak yasal işlem uyarısında bulundu.

Lampedusa Adası'ndaki merkezde göçmenlerin çırılçıplak, hortumla yıkandığına dair görüntülerin ortaya çıkması üzerine açıklama yapan Malmström, "Lampedusa'daki karşılama merkezinde gördüğümüz görüntüler korkunç ve kabul edilemez" dedi.

Yaşananlar hakkında İtalyan makamlarıyla temasa geçileceğini söyleyen Malmström, Lampedusa'daki de dahil olmak üzere İtalya'da mültecilerin tutulduğu çok sayıda merkez hakkında soruşturma başlattıklarını belirtti.

Açıklamaları, göç konusunun önemli gündem maddeleri arasında yer alacağı 19-20 Aralık'taki AB Zirvesi öncesine denk düşen Malmström, "AB standartlarına ve yükümlülüklerine tam olarak saygı gösterilmesini garanti altına almak için ihlal prosedürü başlatmaktan çekinmeyiz" ifadesini kullandı.

Malmström, AB'nin göçmen akını konusunda İtalyan makamlarına yönelik yardım ve desteğinin ancak İtalya'nın göçmenleri, sığınmacıları ve mültecileri kabul koşullarının insani ve saygın olması halinde devam edebileceğini belirtti. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB'den İtalya'ya Yasal İşlem Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement