Abd-Afrika Liderler Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Abd-Afrika Liderler Zirvesi

Abd-Afrika Liderler Zirvesi

Michelle Obama ve Laura Bush'dan kadın ve kızların eğitilmesinin önemine vurgu Zirvenin son gününde Obama ve Afrika liderleri, kıtanın ekonomik kalkınmasını sekteye uğratan güvenlik ve hükümetlerin adlarının karıştığı yolsuzluk konularını ele alınıyor.

06.08.2014 21:03

Farklı nesiller ve siyasi görüşlerden gelen ABD First Lady'si Michelle Obama ve selefi Laura Bush, "dünyada kadınların ve kızların eğitilmesinin önemini vurgulamak" konusunda tek ses oldu.

ABD- Afrika Liderler Zirvesi'nin üçüncü ve son gününde Afrikalı yetkililerin eşleriyle düzenlenen etkinlikte konuşan Obama ve Bush, kadınlarla kızların eğitilmesinin, ülkelerin refah seviyelerini artıracağını dile getirdi.

Michelle Obama, 30 milyonu Sahra Altı Afrikası'nda olmak üzere 60 milyon kız çocuğunun, okula gitmediğine dikkati çekerek, dünya liderleri, kız çocuklarını eğitmenin erkek çocuklarını eğitmek kadar önemli olduğunu anlayana kadar "yapacak çok işleri olduğunu" söyledi ve "Davranışlarınızı değiştirmeden önce yaklaşımlarınızı değiştirmelisiniz" dedi.

Eski First Lady Laura Bush da "Dünyada tüm kadınlara değer verildiğinden emin olmak için gerekeni yapmalıyız" diye konuştu.

Zirvenin son gününde ABD Başkanı Barack Obama ve katılımcı ülkelerin liderleri, Afrika'nın ekonomik kalkınmasını tehdit eden, kilit öneme sahip güvenlik ve hükümetlerin adlarının karıştığı yolsuzluk konularını ele alıyor.

Güvenlik görüşmelerinde Afrika hükümetlerinin, kendi barış güçlerini ve terörizmle mücadele kabiliyetlerini kuvvetlendirmenin yöntemleri üzerinde durulacağı, liderlerin aynı zamanda iyi yönetim ve şeffaflık konularını ele alacağı belirtiliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement