ABD Askerinin Başına Çuval Geçirilmesi Davası - Son Dakika
Güncel

ABD Askerinin Başına Çuval Geçirilmesi Davası

ABD Askerinin Başına Çuval Geçirilmesi Davası

Bodrum'da 2011 yılında ABD askerlerinin başına çuval geçirmeye çalışan 8 kişinin yargılanmasına devam edildi.

29.04.2014 16:17  Güncelleme: 13:03

Bodrum'da 2011 yılında ABD askerlerinin başına çuval geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 8 kişinin yargılanması sürüyor.

Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "Kişi hürriyetini sınırlama ve hakaret" iddiasıyla tutuksuz yargılanan ve 16 yıl 4 aya kadar hapisleri istenen sanıklardan B.K, Ö.B, M.Ü. ve C.G. katıldı, diğerleri gelmedi.

Mahkeme, duruşmayı eksiklerin tamamlanması için erteledi.

Duruşmanın ardından  gazetecilerin sorularını yanıtlayan sanıkların avukatı Ahmet Aksüt, mahkemenin dört sanıkla ilgili talimatının cevabı ile bir tanığın ifadesinin beklendiğini söyledi.

Müvekkillerinin üzerine atılı suçlardan savunmalarını verdiklerini belirten Aksüt, mahkemenin bir de "yaralama olabilir" düşüncesiyle sanıklardan ek savunma istediğini anlattı.

Aksüt, "Sokak ortasında kişi hürriyetini tahdit suçunun işlenemeyeceğine dair Yargıtay kararları var. Dolayısıyla o yönde bir ceza geleceğini düşünmüyorum. Hakaret suçundan bir ceza gelebilir ama onunla ilgili de usulsüz ifade alınması söz konusu. Bu nedenle bu suçtan da bir ceza geleceğini sanmıyorum" dedi.

Olay

ABD savaş gemisi "Ramage" 20 Ekim 2011'de ziyaret için Bodrum'a gelmiş, gemiden inerek Cumhuriyet Caddesi'nde gezen ABD'li askerlerin başına bir grup tarafından çuval geçirilmeye çalışıldığı iddia edilmişti.

Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadelerin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmış, daha sonra bu kişiler hakkında kamu davası açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Askerinin Başına Çuval Geçirilmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement