ABD'nin küresel casusluk faaliyetleri Westerwelle - Son Dakika
Güncel

ABD'nin küresel casusluk faaliyetleri Westerwelle

ABD\'nin küresel casusluk faaliyetleri Westerwelle

Westerwelle, Berlin'e gelen ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Demokrat Chris Murphy ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Cumhuriyetçi Gregory W. Meeks ile görüşmesi öncesin...

25.11.2013 23:03

ABD'nin küresel casusluk faaliyetleri - Westerwelle - BERLİN

ABD'nin küresel casusluk faaliyetleri

- Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) yaptığı telefon dinlemelerine ilişkin Amerika'dan gelen heyetle görüştü - Westerwelle: "Güven kaybı oluştu. Bunun tekrar tesis edilmesini sağlamak için şimdi birlikte çalışıyoruz"

BERLİN (AA)- Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) yaptığı telefon dinlemelerine ilişkin Amerika'dan gelen heyetle bir araya geldi.

Westerwelle, Berlin'e gelen ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Demokrat Chris Murphy ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Cumhuriyetçi Gregory W. Meeks ile görüşmesi öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD ile ilişkilerin önemini vurgularken Washington yönetiminden beklentilerini de sıralayan Westerwelle, ABD heyetinin ziyaretinin, ABD ile Avrupa arasındaki transatlantik ortaklığın göstergesi olduğunu belirterek, "Güven kaybı oluştu. Bunun tekrar tesis edilmesini sağlamak için şimdi birlikte çalışıyoruz. Bunu yaparken iki hedefimiz var. Geçmişte olanlar konusunda şeffaflık sağlamak, aynı zamanda gelecek konusunda da açık kurallar belirlemek" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Westerwelle, güvenlik alanında gerekliliklerle kişisel mahremiyetin korunması konusunda denge sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi. Açıklamalarının ardından Westerwelle, Murphy ve Meeks'i kabul etti.

-westerwelle

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin küresel casusluk faaliyetleri Westerwelle - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement