ABD Polisi Eski İmajına Dönüyor - Son Dakika
Güncel

ABD Polisi Eski İmajına Dönüyor

ABD Polisi Eski İmajına Dönüyor

Abd'de beyaz polisler tarafından öldürülen Michael Brown ve Eric Garner davasında sanık polisler hakkında takipsizlik kararı verilmesinin ardından ülke çapında protestolar sürerken, Amerikan medyasında polislerin 11 Eylül öncesi imajına geri döndüğüne ilişkin yorumlar yapılmaya başlandı.

06.12.2014 10:06

Abd'de beyaz polisler tarafından öldürülen Michael Brown ve Eric Garner davasında sanık polisler hakkında takipsizlik kararı verilmesinin ardından ülke çapında protestolar sürerken, Amerikan medyasında polislerin 11 Eylül öncesi imajına geri döndüğüne ilişkin yorumlar yapılmaya başlandı. ABD'nin New York kentindeki İkiz Kulelere, 11 Eylül 2001 tarihinde yapılan saldırılar öncesinde, ırkçı, rüşvetçi, masum kişilere karşı aşırı şiddet kullanan, yeraltı dünyası ve suçlular ile işbirliği yapmakla eleştirilen ABD polisi, 11 Eylül ve Boston Maratonu'na yapılan saldırıların ardından, 'kahramanlar' olarak anılmaya başlandı. Başta New York Polis Departmanı (NYPD) olmak üzere, ülkenin en çok eleştiri alan kurumlarından biri olan polis teşkilatının, ülkede son günlerde özellikle Afrika asıllı Amerikalılara karşı uyguladığı saldırgan tutumların, ABD polisini eski imajına geri döndürmeye başladığı belirtildi.

ABD'de siyah Amerikalıların ölümüne yol açan polislerin yargılanmasına gerek görülmemesiyle ilgili jüri kararlarına tepkiler sürerken, ülkede son iki hafta içinde iki siyah Amerikalı daha bir polis tarafından vurularak öldürüldü. Arizona'nın Phoenix kentinde, 34 yaşındaki Rumain Brisbon adlı siyah Amerikalı, 2 ve 9 yaşlarındaki çocuklarına yemek götürdüğü sırada, uyuşturucu dağıtıcılığı yaptığı ihbarı üzerine bölgeye gelen beyaz bir polis tarafından vurularak öldürüldü. Polis ile Brisbon arasında arbede yaşandığı, elini cebine atan Brisbon'un silah çıkaracağını sanan polis tarafından polis tarafından vurularak öldürüldüğü, ancak Brisbon'un silahsız olduğu belirtildi.

New York'un Brooklyn bölgesinde de, 28 yaşındaki Akai Gurley, görev çizelgelerine göre o sırada orada olmaması gereken polisler tarafından yaşadığı binada, kız arkadaşının gözleri önünde öldürüldü. New York Emniyet Müdürü Bill Bratton'un "talihsiz bir trajedi" olarak nitelediği olayda yaşamını yitiren Akai Gurley'in silahsız olduğu, Türkçe'de "çaylak, acemi, yeni yetme" anlamına gelen polisleri tanımlamak için kullanılan "rookie polis" tarafından göğsüne sıkılan tek kurşunla öldürüldüğü belirtildi. NEW YORK'TA ÜÇ GÜNDE 300 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ABD'nin Ferguson kentinde, 18 yaşındaki silahsız siyah genç Michael Brown'ı öldüren polis memuru Daren Wilson'ın ardından, New York'un Staten Island bölgesinde, gözaltı işlemi sırasında 43 yaşındaki Eric Garner'ın boğazını sıkarak ölümüne yol açan polis memuru Daniel Panteleo hakkında da takipsizlik kararı verilmesi Amerikalıları sokaklara döktü. Juri karlarını protesto eden binlerce Amerikalı, ülkenin değişik kentlerinden protesto gösterileri düzenledi. Karmaşaların ve polisle arbedenin yaşandığı gösteriler sırasında yalnızca New York kentinde, gözaltı işlemi sırasında 43 yaşındaki Eric Garner'ın boğazını sıkarak ölümüne yol açan polis memuru Daniel Panteleo hakkında da takipsizlik kararı verilmesinin açıklanmasından geçen üç günde 300 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Polisi Eski İmajına Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement